fbpx

Hoe kan ik een blockchain ontwikkelaar worden?

Bekwame blockchain-ontwikkelaars zijn zeldzaam. Leer jezelf een van de belangrijkste programmeertalen in de blockchain en je bent klaar voor het leven. Maar net als alles wat de moeite waard is om te hebben, zal deze prestatie niet gemakkelijk zijn. Als je overweegt om een blockchain dev te worden, dan is dit de manier om te beginnen.

Leer uw talen en ken uw code

De crypto-gemeenschap bestaat uit een reeks van tribes, die elk fel trouw zijn aan hun munt. 

Satoshi schreef Bitcoin in C+++ en het blijft tot op de dag van vandaag een van de meest populaire en veelzijdige blockchainprogrammeringstalen. Java, Python, Ruby, Rust, Solidity, Go en C# zijn allemaal te vinden in de cryptosfeer, maar verankeren cryptografische netwerken in de basislaag.

Als je van plan bent om een blockchain ontwikkelaar te worden, maar je kent het verschil niet tussen compiler en een smart contract, dan is een goede plek om te beginnen door een hackathon bij te wonen. Cryptocurrency projecten organiseren regelmatig deze evenementen om ontwikkelaars aan te moedigen om voort te bouwen op hun ecosysteem en om nieuwe toepassingen en toepassingen te inspireren. Het Big Bang Event van Aeternity, in Praag, bijvoorbeeld, zal 500 deelnemers samenbrengen, waaronder ontwikkelaars, ondernemers, studenten en grote techneuten, om schaalbare oplossingen te bespreken. Dergelijke evenementen zijn een ideale gelegenheid om gelijkgestemde zielen te ontmoeten en om tips te verzamelen over hoe je de industrie kunt betreden.

Een alternatieve route om extra bredere kijk te hebben op hoe cryptocurrency werkt is door het leren van crypto robots. Deze robots bijvoorbeeld de bekende bitcoin evolution, traden automatisch op de Bitcoin exchanges zoals Binance, Poloniex om winsten te genereren. Het leren van de verschillende methodes hoe deze traders werken zal je tot betere inzichten leiden over de handel van cryptocurrency. 

De voor- en nadelen van formeel onderwijs

Heb je een diploma? Als je terug in de tijd zou kunnen gaan, zou je het dan kunnen ruilen voor een meer nuttige – zoals Computer Science? Of zou je het helemaal niet meer nodig hebben om vrij te zijn van je studentenlening en je tijd te besteden aan iets productiever te doen? Vandaag de dag stellen veel aspirant-studenten zich vragen bij de wijsheid van een formele opleiding in een tijdperk waarin je hetzelfde leren gratis van Youtube kunt krijgen. Hoewel er sommige gebieden zijn, zoals de sociale wetenschappen, waar academisch leren de beste weg naar loopbaanontwikkeling biedt, is dat niet noodzakelijkerwijs het geval met technologie. Als je kunt coderen, kan het niemand iets schelen waar je je vaardigheden hebt verworven. Een prestigieuze alma mater betekent niets als er debugging te doen is en de klok tikt.

Hoe word je een autodidactische blockchain-ontwikkelaar?

Voor autodidacten, is het gaan het alleen de beste manier om de touwen te leren en dan hen te beheersen. Als je de discipline hebt om te studeren en de wil om te voorkomen dat je elke keer dat je je concentreert op cryptografie Twitter opstart, vind je het web overspoeld met alle tools en tutorials die je nodig hebt om een volleerde crypto centrische ontwikkelaar te worden. Udemy’s en lynda.com videocursussen zijn ook zeer de moeite waard om te bekijken.

Conclusie

Hoewel er ideologische verschillen zijn tussen Bitcoin Core en Bitcoin Cash, lijken de twee cryptoculturen in architectonisch opzicht erg op elkaar. De vaardigheden die je leert van BTC-georiënteerde sites zijn dus evenzeer van toepassing op BCH.

 Voor de voorstanders van BCH kan deze kennis vervolgens worden aangevuld door naar de ontwikkelaarssectie van Bitcoin.com te gaan. 

De sectie Leren is de beste plaats om te beginnen. Hier vindt u stap voor stap instructies over hoe u Bitcoin Cash-apps vanaf nul kunt bouwen en kunt u voorbeelden uit de echte wereld bekijken die kunnen worden ingezet als uw eigen werkkopieën van waaruit u uw project kunt opstarten.

In de toekomst zullen we allemaal vervangen worden door robots en AI, maar in het hier en nu is er een vraag naar bekwame mensen om de huidige generatie cryptografische netwerken te onderhouden en om nieuwe toepassingen en gelaagde oplossingen te creëren die gebaseerd zijn op gedecentraliseerde technologieën. Als jij dat bent, stop dan met dromen en begin dan met studeren.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *