fbpx

Hoe kan je beter slapen?

Heb je ’s nachts vaak moeite om de slaap te vatten? Vraag je je af hoe dat komt en hoe je beter kan slapen? Ontdek hier de beste tips voor een betere nachtrust en maak voorgoed komaf met jouw slapeloosheid.

1. Doe aan mindfulness

Je hebt ongetwijfeld al gehoord van mindfulness. Deze techniek is naast een hype ook een nuttige aandachtstraining waarbij je je geest traint om volledig in het nu te leven en te focussen op wat er in het heden gebeurt. Nadenken over wat er gebeurd is of wat er nog zal gebeuren is dus niet aan de orde. Doe je dus aan mindfulness voor je gaat slapen, dan ga je aan de hand van oefeningen focussen op wat je bijvoorbeeld in de kamer ziet, je aandacht richten op je ademhaling … Denken aan wat je morgenvroeg allemaal dringend moet doen of hoe vreselijk die meeting overdag geweest is, doe je dus niet! Vraag je je af hoe je door mindfulness beter gaat kunnen slapen? Door je geest en je gedachten te trainen op het ‘nu’, ga je stapsgewijs leren om beter tot ontspanning te komen. En dat zal je helpen om een betere nachtrust te bekomen.

2. Investeer in een goede matras

Je kan nog zoveel artikels lezen met tips over hoe je beter kan slapen maar het moet gezegd: een goede bedinfrastructuur is superbelangrijk. Investeer daarom in een kwalitatieve matras en dito hoofdkussen. Dit is natuurlijk geen ultieme garantie op sneller in slaap vallen maar je zal het je zeker niet beklagen!

3. Lees een boek

We doen het allemaal graag: voor het slapengaan nog even op onze smartphone scrollen, de laatste nieuwtjes lezen, je social accounts checken … Maar wist je dat het blauwe uv-licht van schermen zoals je gsm, tablet of tv je biologische klok verstoort en zeer nefast is voor je nachtrust? Je doet er dus beter aan een ontspannend boek te lezen. Dit zal je geest veel meer tot rust brengen. En rust in je hoofd zorgt er automatisch voor dat je lichaam sneller zal kunnen ontspannen. En jij bijgevolg sneller in dromenland zal vertoeven. Geen inspiratie? Check dan hier de bestsellers van dit moment!

4. Creëer een rustig avondritueel

Vraag je je af hoe je écht beter kan slapen? De ultieme tip is ongetwijfeld: rust creëren voor je naar bed gaat.

Don’ts

  • Intensief sporten.
  • Opwekkende drankjes zoals koffie of alcohol drinken.
  • Op je smartphone scrollen of tv kijken.
  • Eten vlak voor je gaat slapen.

Do’s

  • Een kalmerend drankje zoals kamillethee drinken.
  • Een boek lezen.
  • In bad gaan.
  • Het donker maken in je kamer.
  • Aan mindfulness, yoga of meditatie doen.

Hoe je beter kan slapen: nog meer tips

Hopelijk ben je gebaat bij bovenstaande tips. Wil je nog meer advies om je beter door de nacht te loodsen? Experts in gespecialiseerde beddenwinkels kunnen je zeker bijstaan in het vinden van de ideale matras en het beste hoofdkussen. Of zoek professionele hulp en contacteer een slaapcoach!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *