fbpx

Hoe kan je voordelig A-merken kopen?

Soms kan de “echte” Coca Cola toch net iets beter smaken dan die van Aldi.  Of je wilt gewoon graag die lekkere bodylotion van Nivea, maar vindt de prijs net iets te hoog. Er zijn verschillende manieren waarop je toch voordelig kunt winkelen en A-merken, zonder in te leveren op kwaliteit.

Kijk goed online

Wanneer je graag merkproducten wilt kopen, maar toch geld wilt besparen is het verstandig om eerst even online te kijken. Er zijn verschillende websites die aanbiedingen en kortingscodes verzamelen van grote merken. Zo bespaar je meteen al een hoop geld.

Kijk ook eens op de website van het merk zelf. Veel bedrijven geven kortingscodes uit aan hun trouwe klanten (bv. Bol). Of je kan gebruik maken van aanbiedingen en acties die ze regelmatig houden.

Aanbiedingen in de supermarkt

Daarnaast kun je ook profiteren van aanbiedingen van de supermarkten zelf. Het is verstandig om hierop te letten, want soms zijn er speciale dagen waarop je bijvoorbeeld 20% korting krijgt op alle producten.

De supermarkt Albert Heijn is alom bekend om zijn “hamstereeeeeen” koopjesperiode, de gelegenheid bij uitstek om voordelig A-merken in te slaan.

Albert Heijn is ook de supermarkt bij uitstek, die heel graag uitpakt met 1+1, 2+1, 3+1 gratis  aanbiedingen. Zoals in de Albert Heijn folder van België volgende week is het terug volop hamsteren: 1+1 Pringles gratis, Ajax allesreiniger, Appelsientje fruitsap en nog tal van andere 1+1 gratis aanbiedingen.

Klantenkaarten en puntjes sparen!

Voor veel mensen is het gebruiken van een klantenkaart onnodig, maar hiermee kan je toch echt heel wat geld besparen. Er zijn verschillende supermarkten die iedere week of iedere maand aanbiedingen hebben waar je met je klantenkaart van profiteert.

Daarnaast spaar je ook punten bij elke aankoop die je doet en die punten kun je soms inwisselen voor leuke cadeaus of korting op je aankopen. Hiermee kan je ook vaak A-merken aankopen, helemaal gratis!

Voorbeeld: met een Jumbo klantenkaart kan je sparen  voor gratis product van L’Oréal, Nivea of Gillette en als je jarig bent krijg nog eens 20% korting op vers gebak!

Misschien zijn huismerken zo slecht niet

Soms zijn huismerken eigenlijk niet slechter dan de originele producten. Vaak worden ze immers in dezelfde fabriek gemaakt, met dezelfde ingrediënten. Het enige verschil is vaak dat huismerken een stuk goedkoper zijn en je daarmee dus geld kunt besparen.

Denk dus goed na  voordat je producten koopt en kies niet altijd voor het duurste merk. Soms is de prijs-kwaliteit verhouding van huismerken gewoon beter!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *