fbpx

Hoe kies ik de juiste autolening?

In de koude periode van het jaar kan het zomaar gebeuren dat je auto ermee stopt. Dit is helaas niet echt te voorkomen doordat vaak de batterij, een van de meest kwetsbare onderdelen voor kou ermee stopt. Zeker bij oudere auto’s is dit een voorkomend probleem. Als die is gestopt denk je toch al een stuk sneller na over een nieuwe auto. Alleen het kopen van een nieuwe auto kost veel geld. Hier zijn tips om te kiezen voor je juiste vorm van financiering.

Lening

Allereerst kun je een lening afsluiten bij een kredietverstrekker. Deze kun je dan in termijnen terugbetalen terwijl je kunt genieten van je nieuwe auto. De autolening is gemakkelijk af te sluiten via internet, en er kan goed vergeleken worden welke lening het voordeligst is. Zo kom je dus met de beste lening uit de bus en betaal je het minst. De lening betaal je in enkele jaren terug, en je hebt gelijk het plezier dat je weer in een auto kunt rijden, die helemaal van jou is.

Leasen

Daarnaast bestaat een mogelijkheid om de auto te leasen. Hierbij is de auto niet van jou maar van een verhuurbedrijf. Jij mag erin rondrijden en daar betaal je voor. Het leasen van een auto kan vooral voor bedrijven aantrekkelijk zijn, maar voor een persoonlijke lease is het niet altijd voordelig. Er zijn tegenwoordig heel veel aanbieders met verschillende contracten. Zo bestaat er private lease, wat inhoudt dat jij de auto ‘huurt’ van een leasebedrijf die rekent alle kosten die je kan maken met je auto per maand en doet er nog een beetje rente bovenop. En dat moet jij betalen in vaste bedragen per maand. De brandstof is exclusief en voor jezelf. Daarnaast krijg je een BKR-registratie wat van invloed is op het maximaal te lenen bedrag bij de bank of een andere verstrekker van krediet.

Autoverhuur

Daarnaast kun je tegenwoordig een auto huren bij een verhuurbedrijf voor een bepaalde tijd. Dit is echter voor een kleine periode, minder dan 6 maanden, en kost relatief gezien veel geld. Daarnaast moet je vaak wisselen van auto, iets wat ook niet fijn is. Een voordeel kan zijn dat je meteen weg kunt rijden.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *