fbpx

Hoe bereid ik me voor op de wintersport?

In de periode voor de wintersport let je natuurlijk goed op of je wel alles in huis hebt om de kou weer op te gaan zoeken. Lekker in de sneeuw op de planken staan. Maar hoe zorg je er nou voor dat je startklaar bent voor de wintersport?

Allereerst je ski/snowboarduitrusting.

Als je zelf in bezit bent van ski’s of een snowboard dan kan je ervoor kiezen om deze zelf te poetsen en in de wax te zetten. Deze wax zorgt ervoor dat de sneeuw onder het board dan wel je ski’s een klein beetje wegsmelt zodat je een stuk harder gaat. Het is wel aan te raden om dit door een professional te laten doen. Want als dit niet goed gedaan wordt dan kan het heel jouw wintersportvakantie verpesten.

De reis

Check van tevoren goed hoe je gaat. Ga je met de auto, controleer dan je materiaal. Zorg ervoor dat je banden op spanning zijn, dat je auto een beurt heeft gehad en zorg er ook voor dat je skikoffer goed en stevig vast zit. Verder is het van belang om goed uitgerust in de auto te stappen en voldoende rust te nemen tijdens het rijden. Ga je met het vliegtuig zorg er dan voor dat alles geregeld is. Dat je paspoort al in je bagage hebt zitten zodat je hem niet kunt vergeten. Verder moet je goed nagedacht hebben over de manier waarop je naar het vliegveld gaat.

Winterjas

Het is in de skigebieden vaak koud en nat. Het is dus belangrijk om een goede laag kleding aan te trekken voordat je jouw hotel of chalet uitloopt. Zorg ervoor dat je een goede en warme winterjas hebt. Een die vochtwerend en daarnaast ook lekker dik is. Zo hou je de warmte binnen en de kou en nattigheid buiten. Verder is het van belang om een goede skibroek te hebben, ook die moet vochtwerend zijn. Verder is een dikke trui, sjaal, handschoenen en een muts een aanrader. Zorg ervoor dat zoveel mogelijk van je lichaam heel de dag bedekt is, zo krijg je het niet koud en ben je elke dag fit genoeg om lekker van de berg naar beneden te gaan.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *