fbpx

Hoe kies je de juiste juiste tattoo artiest?

Veel mensen lopen lang rond met de wens om een tattoo te zetten. Echter is de stap naar het daadwerkelijk zetten van een tattoo voor veel mensen erg groot. Dit heeft verschillende oorzaken, sommige mensen zijn bang voor de pijn, andere mensen kunnen geen goed design verzinnen en de ander is opzoek naar de juiste tattoo artiest. Maar hoe kies je nou de juiste tattoo en de juiste tattoo artiest? Je kunt de tattoo tenminste maar één keer zetten. Wij leggen het uit:

Het design    

De zoektoch naar de juiste tattoo artiest begint bij het design dat je wilt laten zetten. Tattoo artiesten hebben namelijk veelal hun eigen specialisme. Zo heb je artiesten die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in Maori tatoeages, terwijl andere artiesten bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in oldschool tatoeages of de Aziatische stijl. Het design is hierdoor dus het begin van de zoektocht.

Ben je nog niet helemaal achter de stijl van de gewenste tatoeage of de plek? Je kunt dit testen door realistische nep tattoo’s op te plakken. Probeer een aantal stijlen en plekken zoals bijvoorbeeld je been, arm, borst of een sleeve op je arm.

Foto’s en reviews    

Nadat je de gewenste tattoo voor ogen hebt begint de zoektoch naar de juiste artiest echt. Om te beginnen kun je het internet afspeuren naar artiesten in de buurt gespecialiseerd in de stijl die je wenst te laten tatoeëren. Wanneer je er een aantal op het oog hebt is het verstandig om de foto’s en het portfolio van de artiest te bekijken. Daarnaast kun je de reviews bekijken, zijn deze positief? Dan kun je verder naar de volgende stap.

Vergunning

Wanneer de tattoe artiest je aanspreekt is de laatste stap om te kijken of de artiest ingeschreven staat bij de Kamers van Koophandel. Heeft de artiest een vergunning? Dan is het veilig om de tattoe te laten zetten bij de artiest.

Met behulp van de bovenstaande tips kun je de zoektocht naar de juiste artiest starten, heeft de artiest goed werk geleverd, goede reviews en een vergunning? Ga dan langs in de studio voor het maken van de afspraak.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *