fbpx

Hoe kies je een keuken die echt bij je past? 

De keuken is bij velen het kloppend hart van het huis. Het is de plek waar lekker gekookt wordt, waar je met vrienden en familie samenkomt en waar we dus veel tijd doorbrengen. Daarom is het van groot belang om een keuken te vinden die écht bij je past en die perfect aansluit bij jouw levensstijl, smaak en behoeften. Met deze 4 tips kies jij binnenkort jouw droomkeuken. 

Maak een verlanglijstje

Voordat je op pad gaat naar keukenwinkels en showrooms, is het belangrijk om een duidelijk verlanglijstje op te stellen. Denk goed na over de functionaliteiten die je in de keuken wilt hebben en de stijl die je aanspreekt. Een keuken kopen doe je niet elke dag, dus het is belangrijk om goed te weten wat je wilt. Denk ook al eens na over welke toestellen er allemaal in je keuken moeten komen, zoals een oven, kookplaat, koelkast, en vaatwasser. Zo kun je straks gerichter zoeken en voorkom je dat je overrompeld wordt door alle keuzeopties! 

Stel een budget vast

Keukens kunnen in prijs variëren van betaalbaar tot extreem luxe. Het is verleidelijk om jezelf te verliezen in een prachtige, maar peperdure keuken. Bepaal daarom vooraf een budget en houd je eraan. Een goede vuistregel is om niet meer dan 10% van de totale waarde van je huis te besteden aan de keuken. Op die manier voorkom je financiële stress en weet je precies in welke prijscategorie je jouw keuken kan zoeken. 

Bezoek verschillende keukenshowrooms 

Een keuken kiezen doe je niet vanachter je computerscherm. Bezoek dus verschillende showrooms en neem ruim de tijd om er de sfeer op te snuiven. In real life kan je namelijk veel beter zeggen of een keuken wel of niet je ding is. Bovendien kun je in showrooms advies vragen aan experts die veel van keukens kennen. Zij zullen jou met alle plezier verder helpen en goede tips en ideeën kunnen geven. 

Let op duurzaamheid en kwaliteit

Een keuken is een investering voor de lange termijn. Let daarom op de duurzaamheid en kwaliteit van de materialen. Kies voor stevige en goed afgewerkte keukenkasten, keukenverlichting en werkbladen die tegen een stootje kunnen. Denk ook aan energiezuinige apparaten, zoals A+++-gecertificeerde koelkasten en vaatwassers, die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor je portemonnee op de lange termijn. Door te investeren in een keuken van goede kwaliteit zal je keuken veel langer goed blijven en minder snel aan vervanging toe zijn. 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *