fbpx

Hoe kies je een nieuwe smartphone?

Is je abonnement afgelopen en heb je besloten dat het tijd is voor een nieuwe telefoon? Dan weet je dat je oneindig veel keus hebt. Het kan veel moeite kosten om het bos te zien door al die bomen. Daarom geven wij je graag wat tips, zodat jij makkelijker de perfecte smartphone vindt.

Besturingssysteem

De populairste besturingssystemen zijn iOS voor iPhones en Android voor alle andere telefoonmerken. Het voordeel van iOS is dat alle apps grondig gecontroleerd zijn en de kans op malware minimaal is. Tegelijkertijd kan iOS het je lastig maken om bestanden te delen met apparaten die niet van Apple zijn. Android besturingssystemen zijn niet speciaal gemaakt voor het telefoonmerk dat je gebruikt, waardoor het niet altijd perfect op elkaar aansluit. Het voordeel van Android is wel dat je makkelijk bestanden kunt delen.

Formaat

Hoewel het formaat misschien niet de eerste eigenschap is waar je aan denkt wanneer je het kopen van een nieuwe telefoon overweegt, is het toch een heel belangrijke factor. Koop je een zeer grote telefoon, dan past deze waarschijnlijk niet in je broekzak. De zeer grote formaten kunnen zelfs onhandig zijn om met één hand te bedienen. Een kleine telefoon is handzaam, maar minder geschikt om bijvoorbeeld YouTube-filmpjes op te kijken of mee te gamen.

Camera

Veel smartphonegebruikers hechten veel waarde aan de kwaliteit van de camera. Let niet enkel op het aantal megapixels, maar overweeg ook een aantal andere zaken, zoals de diafragma-opening en de beeldstabilisatie.

Kijk tot slot naar het soort lens van de camera. Wil je een telelens om ver in te kunnen zoomen, of word je gelukkiger van een groothoeklens die perfect is voor het schieten van landschapsfoto’s?

Nieuw of refurbished?

Je wilt graag een andere telefoon, maar dat betekent natuurlijk niet dat je voor een gloednieuw model hoeft te gaan. Hoewel de nieuwste smartphones de nieuwste snufjes hebben, heeft het aanschaffen van een refurbished phone ook veel voordelen.

Refurbished phones zijn een stuk goedkoper dan de nieuwe smartphones, maar functioneren toch nog goed. Voor deze telefoons worden doorverkocht, worden ze waar nodig gerepareerd en je krijgt er garantie op. Bovendien zijn sommige refurbished phones nog helemaal nieuw, maar worden ze als refurbished verkocht, omdat ze door overbevoorrading in de winkel zijn blijven liggen.

Het voordeel van refurbished phones is dat je geen vermogen kwijt bent aan het aanschaffen van een nieuwe smartphone of dat je een duur abonnement moet aanschaffen om je telefoon af te betalen. Je kunt dus gebruik maken van een goedkoop sim only-abonnement, waardoor je wellicht een grotere bundel kunt aanschaffen en meer van je telefoon kunt genieten.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *