Hoe kom je op tijd op je werk?

Je voelt de afkeurende blik van je baas in je rug prikken en op de klok zie je dat je inderdaad vijf minuten te laat bent. Dat is twee minuten eerder dan gister, dus er is verbetering, maar je bent nog steeds te laat. Het kan soms echt onmogelijk lijken om op tijd op je werk te komen, maar dat is het niet. Wil jij weten hoe je vanaf nu op tijd op kantoor komt? Volg deze tips!

1. Stop met snoozen

Wie houdt er niet van snoozen? Waarschijnlijk je baas, want door al dat snoozen kom jij elke dag te laat. Stop dus met die gewoonte. Die snooze-minuten kun je beter gebruiken om op tijd te komen. Leg je wekker aan de andere kant van de kamer, zodat je jouw bed uit moet om het alarm uit te zetten. Of koop zo’n leuke rijdende wekker. Door achter je wekker aan te moeten jagen, ben je direct wakker en kun je jezelf op tijd klaar maken voor werk.

2. Leg alles alvast klaar

Legde jouw moeder ook altijd al je kleding en je rugzak voor je klaar de avond voor je naar school moest? Daar had ze een reden voor: ze wilde niet dat je te laat kwam. Het lijkt misschien kinderachtig, maar ook nu je volwassen bent en een baan hebt werkt datzelfde principe nog uitstekend. Sta jij ’s morgens altijd een kwartier voor je garderobe of kun je je autosleutels nooit vinden wanneer je op het punt staat de deur achter je dicht te trekken? Voorkom die stress! Natuurlijk wil je na een lange werkdag kunnen ontspannen, maar reserveer een paar minuutjes om alvast je spullen voor morgen klaar te leggen.

3. Neem voor een kwartier te vroeg te komen

Heb jij uitgerekend dat het precies 36 minuten duurt om op werk te komen en plan jij daarom in om pas te vertrekken om 8.24 uur? Dan is het vrij logisch dat je vaak te laat komt. Je kunt jezelf beter voornemen om een kwartier te vroeg te komen. Vertrek daarom al om 8.09 uur. Dit heeft veel voordelen. Niet alleen kom je ruim op tijd aan, waardoor je werkgever je niet begroet met een fronsend gezicht, maar je hoeft ook niet te stressen bij elk stoplicht dat op rood staat. Je zult bovendien wat langzamer kunnen rijden, waardoor de kans op een auto-ongeluk aanzienlijk kleiner wordt. Wellicht kun je om deze reden zelfs de verzekering van je auto bijstellen en wat geld besparen. Met dat bespaarde geld kun je dan weer mooi die rijdende alarmklok kopen als je dat nog niet gedaan had.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laatste berichten van Nick Van Ranst (toon alles)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *