fbpx

Hoe kun je je container schoonhouden?

Containers zijn handig om vuile of gebruikte spullen weg te gooien, maar daardoor kunnen ze snel vies worden en mensen kunnen er een afkeer van krijgen. Toch is het reinigen van je gft container belangrijk om te voorkomen dat er vieze beestjes in of op gaan zitten, bijvoorbeeld van oude etensresten. Dit is niet altijd een fijne klus omdat je zelf ook vies kunt worden, maar het is nodig om de container schoon en fris te houden. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal om je container schoon te houden? Je kunt het laten reinigen of zelf schoonmaken. Lees er hier meer over!

De container laten reinigen

Je kunt ervoor kiezen om een bedrijf in te schakelen dat jouw container ter plaatse schoonmaakt. Met een abonnement wordt de container een paar keer per jaar gereinigd, zowel van binnen als van buiten. De vrachtwagen van vlaamsecontainerservice.be heeft een goede schoonmaakinstallatie, dus de container kan gewoon voor je huis schoongemaakt worden. Zo hoef je zelf geen vies en vervelend werk te doen en heb je extra gemak. Het is een handige oplossing om je container fris en schoon te houden.

Zelf een sopje maken

Als je ervoor kiest om de container zelf schoon te maken, kun je een sopje maken met bijvoorbeeld groene zeep. Giet het sopje langs de zijkanten van de container, zodat de zijkanten nat zijn. Vervolgens kun je met een bezem of dweil de binnenkant van de container schoonmaken en het afval verwijderen. Spoel daarna de container uit met een tuinslang om de laatste restjes te verwijderen. Het is geen leuke klus en je kunt zelf vies en nat worden, maar dan heb je wel weer een schone container. Het is dus aan jou de keuze of je deze klus zelf wilt doen of laat uitbesteden.

Viezigheid voorkomen

Je kunt ook een abonnement kiezen waarbij de container minder vaak wordt schoongemaakt, op voorwaarde dat je zelf een containerzak gebruikt. Deze zak beschermt de container tegen viezigheid en voorkomt nare geurtjes totdat het gespecialiseerde bedrijf de container weer reinigt. Zorg ervoor dat je goede zakken gebruikt die goed werken en waarbij je niet bang hoeft te zijn dat de container alsnog erg vies wordt. Op deze manier kun je het schoonmaken van de container gedeeltelijk zelf beheren en heb je toch een schone en frisse container. Dus, wat kies jij? Zelf schoonmaken of schoon laten maken?

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *