fbpx

Hoe kun je thuis het beste sportwedstrijden kijken?

Wat heb je nodig om thuis optimaal te genieten van sportwedstrijden op televisie? We beschrijven stap voor stap wat je allemaal nodig hebt om lekker naar wedstrijden te kijken, commentaar kan geven en kan voorspellen wat er gebeurt met de belangrijkste sportwedstrijden.

Om het sporten te volgen heb je bijvoorbeeld een bank of stoel nodig om op te chillen, een goede televisie en een aansluiting waar je de juiste zenders mee kan bereiken. Ook laten we de mogelijkheden zien om bijvoorbeeld via Amazon televisie te kijken.

Uiteindelijk beschrijven we hoe je het beste de wedstrijden kan beleven. Om de uitslagen, goals en statistieken van wedstrijden te voorspellen kun je je wenden tot de belangrijkste bookmakers die sportweddenschappen, zoals Betway, die voortdurend geactualiseerde kansen en gegevens over sportevenementen hebben. Op deze manier voeg je nog meer spanning toe aan het volgen van sportwedstrijden.

Stap 1 – Zorg voor een goede indeling van je woonkamer

De eerste stap die je moet zetten heeft nog niet zoveel met het televisiekijken zelf te maken. Het gaat erom dat je op een fijne manier televisie kan kijken. Daarom moet je zorgen voor een goed ingerichte woonkamer. Zorg voor een plek waar de televisie kan staan of hangen, een bank of stoel op de juiste afstand en niet te vergeten een tafeltje waarop je je drankje en hapje kan zetten.

Het klinkt wellicht wat gek, maar met name de afstand van de zitplek tot de televisie is belangrijk in het proces om optimaal televisie te kunnen kijken. Te dichtbij zitten is niet fijn, maar te ver van de televisie af zitten kan ook lastig zijn. De indeling van je woonkamer moet dus zeker in orde zijn en afgestemd worden met de aanschaf van je televisie.

Stap 2 – Schaf een goede televisie aan

De tweede stap is dus om een goede televisie aan te schaffen. Waar moet je op letten bij het kopen van een goede televisie? Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste het formaat, hoe verder je van de televisie af zal zitten des te groter kan en mag de televisie zijn. De aanbevolen maat van je televisie hangt echter ook af van de resolutie. Genoeg om over na te denken dus.

Als je niet al te groot woont dan is de keuze vaak vrij simpel. Je televisie moet vooral in je woonkamer en op dat ene kastje passen dat je ervoor gekocht hebt. Als je toch een grote tv wilt om bijvoorbeeld aan de muur te hangen, houd dan rekening met de voorschriften voor de ideale afstand.

Stap 3 – Zorg voor een goede provider

Als je eenmaal je televisie uitgekozen hebt moet je ook zorgen dat je een provider hebt die de zender aanbiedt die je wilt. Er zijn online uiteraard genoeg websites waar je de verschillende televisieproviders van België kunt vergelijken.

Scarlet is een van de voorbeelden van een televisieprovider die een uitgebreid aanbod heeft met zenders. Zij bieden alles aan wat te maken heeft met televisie, internet en telefonie. Zoals Scarlet zijn er nog veel meer aanbieders die allemaal hun eigen aanbiedingen hebben.

Waar moet je op letten? Het aantal zenders natuurlijk, de extra zenders die ze bieden en de snelheid waarmee ze dit allemaal kunnen leveren. Ofwel, welk tv-pakket zit er bij de keuze die je maakt en wat betaal je daarvoor.

Behalve bij providers zijn er ook steeds meer mogelijkheden om online naar sportwedstrijden te kijken. Via kanalen als Youtube, Netflix en straks ook Amazon zijn de mogelijkheden steeds groter. Deze kanalen zijn ook via de decoders van de providers te bereiken.

Stap 4 – Kijk en beleef de sportwedstrijden

De laatste stap is het kijken en beleven van de sportwedstrijden op televisie. Kijken is één, maar zorgen dat de beleving groter wordt is een tweede. Daarvoor zijn natuurlijk meerdere leuke zaken te bedenken, zoals meepraten met een second screen, inzetten op de wedstrijden die je volgt of letterlijk meefietsen als je op een tacx gaat zitten tijdens de Ronde van Vlaanderen.

De beleving van de wedstrijden wordt tevens vergroot als je je woonkamer inricht als een soort supportershome. Als je van voetbal houdt, versier dan je huis als Rode Duivels paleis tijdens het EK van komende zomer.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *