fbpx

Hoe maak je tanken efficiënter?

Wekelijkse tankbeurten nemen een hap uit je budget, en vragen wel wat planning en tijd. Maar dat kan ook anders, dus hoe maak je tanken nu efficiënt en voordeliger?

Kies je tankstations zorgvuldig

De prijzen tussen tankstations kunnen wel wat verschillen. Zo heb je verschillen tussen grote steden en kleinere dorpen, maar ook verschillen in merken. Via online tools zoals Carbu kan je bijvoorbeeld checken in welke steden de prijzen lager liggen. Ook via je app van je tankkaart of Google Maps kan je de brandstofprijzen in één oogopslag vergelijken. Met een beetje extra opzoekwerk, kan je dus zeker op lange termijn wel wat besparen.

Zoek op de kaart

Voordelige tankstations kiezen, is één ding. Maar op zoek gaan naar tankstations in de buurt, neemt ook wel wat tijd in beslag. Met een app en kaart maak je dit veel gemakkelijker: de app gebruikt je huidige locatie, en met enkele simpele filters, vind je snel het tankstation bij jou in de buurt. Zo kan je ook aanduiden welke brandstof je nodig hebt en kan je de prijzen checken. Bij sommige apps kan je zelfs vanop afstand je pomp al kan reserveren. Efficiënter kan bijna niet 😉

Tank ‘s ochtends

Wist je dat in de zomer er wel wat verschil zit op ‘s ochtends en ‘s avonds tanken? Dit komt omdat brandstof kan uitzetten als het warmer is. Bij lagere temperaturen, komt het volume dus meer overeen met het volume waarop je auto voorzien is. Beter voor je portemonnee dus om vroeg op te staan en naar het tankstation te rijden!

Investeer in een tankkaart

Om écht efficiënt te tanken, investeer je best in een tankkaart. Ten eerste bespaar je heel wat tijd en gedoe. Daarnaast is het ook goedkoper en kan je makkelijk een overzicht behouden. Je kan werknemers ook zeker een tankkaart geven, zonder een bedrijfswagen. Met een tankkaart heb je geen eindeloze administratie meer, en alles is transparant.

Gebruik een app

Last but not least: verzamel alles in één app. In een app heb je een kaart met tankstations, kan je handig prijzen vergelijken, betaal je snel en veilig via je telefoon en kan je steeds een overzicht van uitgaven raadplegen. Met een app tanken is de snelste oplossing: het enige wat jij nog hoeft te doen is het tanken zelf. Efficiënt, toch?

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *