fbpx

Hoe zet je elke dag een stap richting een duurzame toekomst?

Tegenwoordig krijgen de termen ‘duurzaam’ en ‘duurzaamheid’ steeds meer aandacht. Door duurzaam te leven, ga je bewust om met de energie die verbruikt wordt. Bij de verbranding van energie komt er koolstofdioxide (CO2) vrij, ofwel: broeikasgas. Doordat er broeikasgassen worden uitgestoot, houdt de warmte van de aarde vast, waardoor de aarde opwarmt. Het waterniveau zou oplopen en de klimaten zullen extreem veranderen.

Deze verandering is nu al te merken bij de oplopende temperatuurstijging wereldwijd en bosbranden. Ook bedrijven stimuleren hun medewerkers een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst. Zo zou je een auto kunnen leasen bij Mistergreen, waarbij uitsluitend elektrische auto’s worden geleased. Meer weten over het creëren van een duurzamere toekomst? In dit artikel lees je hier meer over.

Waarom moet ik leasen?

In België en Nederland wordt er nog veel CO2 uitgestoten. Om een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst is elektrisch rijden een goede oplossing. Door investeringen en recente ontwikkelingen op de automarkt zijn leaseauto’s steeds milieubewuster geworden. Denk maar aan hybride en andere moderne auto’s.

Daarnaast is een moderne auto leasen ook voordelig. Ten eerste, de accu van de auto opladen is veel goedkoper dan het tanken van benzine. Ten tweede, een elektrische auto maakt minder geluid dan een auto die op benzine rijdt. Ten derde, kun je minder aan motorrijtuigenbelasting betalen bij het gebruik van plug-in hybride auto’s. Let er wel op dat dit afhankelijk is van de hoeveelheid CO2 de auto verbruikt. Er zijn ook auto’s die volledig elektrisch zijn, denk daarom aan een tesla model 3 leasen. Niet alleen is de auto veilig, maar heeft ook een volledig self-driving functie, topsnelheid en nog veel meer andere smart functies.

Wat moet ik weten over elektrische auto’s?

Voor het leasen van een elektrische auto is het goed om bekend te zijn met een aantal zaken. Ten eerste, er zijn verschillende soorten elektrische auto’s, zoals een volledig elektrische auto, een plug-in hybride en een hybride auto.  Ten tweede, de oplaadstekker per voertuig per land kan verschillen. Ten derde, je auto kun je op zowel een oplaadpunt als thuis opladen. Echter, thuis duurt het langer dan bij een oplaadpaal. Verder is het belangrijk om bij het kiezen van een elektrische auto op te letten op het verbruik, de prijs, het energieverbruik, de actieradius en de kwaliteit van de accu. 

Kortom, om een stap richting een duurzame toekomst te zetten, kun je een milieuvriendelijke auto leasen.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *