fbpx

Hoe maak je zelf leuke stickers of flyers? 

Wil je een evenement promoten of bijvoorbeeld middels flyers op zoek gaan naar nieuw personeel voor je eigen onderneming? Het ontwerpen en laten drukken van stickers, flyers en bijvoorbeeld visitekaartjes is de laatste jaren steeds makkelijker geworden. Stickers maken doe je vandaag nog, vanuit de luie stoel online op je laptop! Bij het creëren van deze stickers heb je de keuze uit verschillende sjablonen. Ga je bijvoorbeeld voor een ronde sticker, voor een vierkant model of een rechthoekige variant? Voorzie je de stickers van een vaste achtergrondkleur, of breng je een reliëf aan in deze kleur? Brochures, visitekaartjes of bijvoorbeeld flyers maken is net zo eenvoudig. In dit artikel lees je er meer over. 

Denk vooraf na over het ontwerp van je drukwerk 

Het creëren van stickers, flyers of brochures begint bij het uitdenken van een passend ontwerp voor dit drukwerk. Welke vorm houd je aan? Wat zijn kleuren die passen bij de huisstijl van je bedrijf, evenement of bijvoorbeeld sportclub? Hoe zorg je dat je de juiste doelgroep aanspreekt met het drukwerk? Welk lettertype past het beste bij deze doelgroep? Enzovoorts. Aan de ene kant wil je er zeker van zijn dat de flyer of sticker opvalt; aan de andere kant mag deze niet te druk zijn. Het kan mensen irriteren, waardoor ze de flyer al snel in de papierbak deponeren. 

Tip: op het internet zijn tal van voorbeelden te vinden van stickers, flyers en bijvoorbeeld spandoeken. Haal er inspiratie uit voor je eigen drukwerk! 

Kies uit verschillende afwerkingen en materialen 

Bij het ontwerpen van drukwerk heb je de keuze uit verschillende soorten afwerkingen en materialen. Denk bij het creëren van een brochure of flyer bijvoorbeeld aan de dikte van het papier, uitgedrukt in gram per vierkante meter. Des te dikker het materiaal, des te kleiner de kans op het scheuren van je brochure of flyer. Zeker een brochure die je bijvoorbeeld in een winkel legt of een flyer die je in de kantine van de sportclub ophangt, is een hoge kwaliteit van het materiaal wenselijk. Je wilt de brochure of flyer niet steeds opnieuw moeten laten drukken. Een slechte kwaliteit papier kan daarbij afdoen aan de goede reputatie van je organisatie. 

Op het gebied van afwerkingen heb je onder meer keuze uit een glanzende afwerking en een matte kleur. Wat krijgt bij jou de voorkeur? De precieze afwerkingen verschillen per product en aanbieder. 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *