fbpx

Hoe mijn Facebook vrienden verbergen?

Sinds kort biedt Facebook de optie om de vriendenlijst geheim te houden en te verbergen voor andere gebruikers. Hoe je dat concreet doet, lees je hier:

Stap 1: Ga naar je tijdslijn. Dit doe je door bovenaan op je naam + foto te klikken

Stap 2: Ga naar het item ‘vrienden’. Dit vind je onder je omslagfoto

Stap 3: Kies daar ‘Bewerken’ > Privacy bewerken > Wie kan je vriendenlijst zien? Rechtsbovenaan zie je een balk met een potlood dat zegt ‘Bewerken’ als je erover gaat, daar kiezen we ‘privacy bewerken’. Bovenaan krijgen we dan de optie ‘Wie kan je vriendenlijst zien?’ => Hierbij duid je aan ‘Alleen ik’.

Stap 4: Je Facebook vriendenlijst is nu verborgen. Vrienden die voortaan je pagina bekijken, kunnen niet meer zien wie jouw vrienden zijn (behalve gemeenschappelijke vrienden, deze blijven altijd zichtbaar voor anderen)

Als je het goed doet, krijg je achtereenvolgens onderstaande schermen te zien:

Hoe facebook vrienden verbergen 1 Hoe facebook vrienden verbergen 2 Hoe facebook vrienden verbergen 3 Hoe facebook vrienden verbergen 4

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

14 gedachten over “Hoe mijn Facebook vrienden verbergen?”

 1. Schoonejans Peter

  Beste,

  Is inderdaad zo, als je iemand aanvaardt als vriend kan hij/zijn je vrienden niet zien MAAR krijgt een lijst met ‘mensen die ze mogelijk kennen’ en dat zijn allemaal jouw/mijn vrienden!!!!

  Hoe dit verhelpen???

  Veel dank

  1. Hallo Peter,

   Klopt volledig, maar op de suggesties voor vrienden bij iemand anders (waarin mogelijk inderdaad die van jou als ‘gemeenschappelijke vrienden’ voorkomen) kan je naar mijn weten geen invloed uitoefenen of dit verbergen. Je privacy op Facebook afdekken voor de volledige 100% is niet mogelijk vrees ik.

   1. jawel is wel mogelijk een vriendin van mij heeft dat, je klinkt op haar vriendenlijst en er komt op geen vrienden beschikbaar of gevonden.zo zou ik dat ook willen hehebben

  2. Hallo Peter,

   Suggesties van vrienden naar anderen toe (die inderdaad ook de jouwe kunnen zijn) afdekken is in Facebook volgens mij niet mogelijk. Dat is iets wat ze nog moeten uitvinden daar..

  1. Hi Hans,
   Vreemd, ik heb net nog even getest en van zodra je op vrienden klikt, komt dat potloodje bij toch nog steeds te voorschijn… tenzij je een andere, geüpdate versie van Facebook hebt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *