fbpx

Hoe organiseer je een baby shower?

De winterbaby’s komen eraan en elk nieuw leventje wordt met liefde en cadeaus gevierd, nietwaar? Zit je met je handen in de haren over hoe je een onvergetelijke (maar niet al te dure) baby shower organiseert? Laat de partyplanner in jezelf dus los en schenk aan de toekomstige mama een fantastische dag. Dat doe je in 1-2-3 met onderstaande tips.

Stap 1: wanneer?

Traditioneel is een babyshower een feest met vriendinnen om de komst van de baby te vieren. Daarom wordt die meestal ook tussen de 32e en 36e week van de zwangerschap georganiseerd. Maar je mag gerust wat de regels breken als je zwangere vriendin, zus of collega dit wenst. Een babyshower kan dus ook gerust wat vroeger of enkele maanden nadat het kindje is geboren. Geef op de uitnodiging duidelijk aan wanneer het georganiseerd wordt en als het later is, kan je de uitnodiging ook aan de geboortekaartjes toevoegen.

Stap 2: wie?

Ook hier is het een ongeschreven regel dat je een babyshower vooral met (vrouwelijke) vrienden viert. Maar familie, de partner, collega’s, buren etc. zijn ook zeker welkom. Op een babyshower is iedereen uitgenodigd die de kleine spruit graag zal zien. Let er wel op dat een babyshower vaak wat intiemer is, vooral om de zwangere mama niet te overbelasten. Maak je dus geen zorgen als je niet iedereen kan uitnodigen, dat is ook zeker niet de bedoeling.

Stap 3: wat?

Een babyshower is vooral een gezellige namiddag met vrienden en familie, vaak overdag en met weinig alcohol en veel taart. Organiseer de babyshower best bij iemand thuis en laat de zwangere zo weinig mogelijk doen. Als je het in kleine kring organiseert, kan iedereen iets anders zoet meebrengen, zoals cupcakes en macarons. Veel heb je op een babyshower zeker niet nodig: denk aan gezellige muziek, een tof spelletje, warme thee en koffie en een goed stukje taart van de bakker. Schaf je ook een Polaroid aan om de onvergetelijke dag te vereeuwigen!

En wat met de cadeaus? Een felicitatie voor de geboorte is vaak anders dan een babyshower geschenk. Let er dus zeker op dat je goed afspreekt wat gewenst is en wat niet. Terwijl in Amerika vaak de kraamcadeaus tijdens een babyshower worden gegeven, is dit bij ons minder het geval. Vaak leggen ouders nog een lijst aan na de geboorte, en is er een aparte cadeaulijst voor de babyshower. Is deze er niet, focus dan vooral op kleine cadeaus zoals een leuke bon, voorleesboek of rompertje. Zo doe je zeker geen miskoop en houd je je centjes bij voor een groter cadeau uit de kraamlijst.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *