fbpx

Hoe organiseer je een trouwfeest in je eigen tuin?

Stappen jij en je geliefde binnenkort in het huwelijksbootje? Gefeliciteerd! Trouwen is een grote stap in jullie relatie en waarschijnlijk kijken jullie allebei al uit naar de grote dag. Bij jullie huwelijk hoort natuurlijk ook een groot feest. Dat kan doorgaan in een feestzaal, in het buitenland,… of gewoon in jullie eigen tuin! Een tuin bruiloft kan enorm gezellig zijn en voegt een persoonlijk tintje toe aan jullie speciale dag. Met deze tips organiseren jullie jullie droomfeest zonder iets over het hoofd te zien. 

Begin op tijd

Een trouwfeest in je eigen tuin vraagt om de nodige voorbereidingen, dus begin op tijd! Allereerst is het belangrijk om je gasten op tijd een uitnodiging te bezorgen zodat ze jullie trouwfeest alvast in hun agenda kunnen zetten. Daarnaast moet er een fotograaf, een muziekbandje, een cateraar en dergelijke geregeld worden. Door minstens zes maanden van tevoren te beginnen met plannen, heb je zeker voldoende tijd om alles in orde te brengen. Een tip? Denk op voorhand ook al eens aan het weer en houd een back-up plan achter de hand voor het geval Moeder Natuur besluit om een onverwachte bui te sturen. Huur bijvoorbeeld alvast een stretchtent zodat alle gasten zeker droog zullen blijven. 

Zorg voor voldoende comfort

Hoewel de natuurlijke omgeving van je eigen tuin romantisch is, moet je ook wel nadenken over het comfort van je gasten. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende zitplaatsen, schaduwplekjes en voorzieningen zoals toiletten. Een dansvloer is ook een heel leuke toevoeging om later op de avond met z’n allen te swingen onder de sterren. Gaat jullie trouwfeest door in de lente of in de herfst? Houd er dan rekening mee dat de temperaturen ‘s avonds kunnen zakken en voorzie voldoende warmtelampen en dekentjes om iedereen warm te houden. Wil je weten wat dat plaatje je zal kosten? De prijs om een stretchtent te kopen, warmtelampen aan te schaffen, tafels en stoelen te huren en dergelijke vind je allemaal online. 

Denk aan catering

Op een trouwfeest wordt er natuurlijk ook lekker gegeten en gedronken. De opties voor catering zijn eindeloos, dus denk samen met je partner eens na over wat jullie juist willen. Van foodtrucks in picknick stijl tot elegante buffetten, alles kan! Zorg er ook voor dat je een bar voorziet met voldoende lekkere drankjes om iedereen gehydrateerd te houden, zeker op warme dagen. 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *