fbpx

Hoe vaak komt mijn voornaam voor?

Hoe vaak komt mijn voornaam voor? Of hoe vaak komt de voornaam van mijn toekomstige baby voor? Ondertussen zijn we al even trotse ouders van onze flinke zoon. In aanloop van zijn geboorte was het kiezen van de naam één van de moeilijkste opgaven (naast het kiezen van de kinderkamer, het leggen van de geboortelijst, het verven van zijn kamer,…). We hadden elk een shortlist gemaakt van een aantal namen, deze met elkaar vergeleken en zo tot zijn naam gekomen.

Voor het samenstellen van mijn lijstje met namen heb ik gebruik gemaakt van onderstaande websites. Hiermee kan je dan eenvoudig zoeken naar bepaalde namen, kijken hoe vaak ze voorkomen,… Kortom, deze sites hebben me zeer goed geholpen. En bij ons volgend kindje weet ik meteen naar welke sites ik moet surfen.

Deze website kunnen evengoed gebruikt worden als je nieuwsgierig bent naar hoe vaak je eigen voornaam voorkomt in België. Altijd leuk om te weten dat je de enige bent in Vlaanderen met je naam. Of dat je ouders de meeste populaire naam hebben gekozen 😉

Names.be

Deze website vond ik persoonlijk het handigste. Hij ziet er misschien niet anno 2020 uit maar werkt perfect en je kan meteen zien hoe vaak je voornaam in België voorkomt. En dat gesplitst over Vlaanderen, Wallonië en Brussel (gegevens zijn gebaseerd op Statbel).

Link naar website: www.names.be

Kind en gezin

De website van Kind en Gezin werkt min of meer op dezelfde manier als de eerste. Deze website laat je ook toe om snel de toplijst van voornamen in Vlaanderen te zien. Als je trouwens de lijst met namen krijgt (als je bijvoorbeeld hebt aangegeven om enkel namen te zien met een beginletter T) dan kan je op de betreffende namen klikken om te zien hoe vaak deze voorkomt in elke provincie. Op die manier kan je echt wel een originele naam uitkiezen! Opgelet, deze website gaat maar een paar jaar terug in de tijd.

Link naar website: www.kindengezin.be/zoekvoornaam/

Flair.be

Op de website van Flair.be kan je verschillende artikels terugvinden met trendynamen, namen gebaseerd op eten, namen geïnspireerd door de herfst,… Met andere woorden, zit je compleet zonder inspiratie dan kan je hier zeker wat leuke tips ophalen!

Veel succes met de zoektocht naar jullie naam en laat gerust weten wat het is geworden. Of laat in een reactie weten hoe vaak jouw naam voorkomt. Ik geef het goede voorbeeld: mijn voornaam NICK komt 8362 keer voor in Vlaanderen… 🙂

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *