fbpx

Hoe verplaats ik mij best naar het zuiden van Frankrijk? 

Staat er binnenkort een tripje naar het zuiden van Frankrijk op je agenda? Heerlijk, dan zit jij waarschijnlijk al met zon, zee en mooie lavendelvelden in je hoofd. Vanuit België is het zuiden van Frankrijk best een eindje en er zijn heel wat verschillende manieren om je tot daar te verplaatsen. Wil jij weten hoe je gemakkelijk tot daar geraakt en welke optie het beste is voor jou? Lees dan snel verder!

Met de auto

Met de auto geraak je vlot tot het zuiden van Frankrijk. Er zijn verschillende routes en wegen die je kan volgen en de meeste autostrades zijn goed onderhouden. Als je met de auto naar Frankrijk reist, zijn er wel een paar zaken waar je best rekening mee houdt. Om te beginnen ben je best voorbereid op wat files hier en daar, zeker wanneer je in het hoogseizoen gaat. Rijd je met een elektrische wagen? Zoek dan op voorhand op waar je kan stoppen om je auto op te laden. Rijd je met een bedrijfswagen naar het zuiden van Frankrijk? Ga dan even na of je laadkaart ook geldig is in het buitenland. 

Met de trein

Wist je dat je ook met de trein naar het zuiden van Frankrijk kan gaan? Vanuit Brussel vertrekken dagelijks treinen die helemaal tot Marseille rijden. Deze optie is niet enkel beter voor het milieu, maar gaat ook een pak sneller dan met de auto. Op zes uur heb je de verplaatsing al gemaakt. Bovendien is het een erg relaxte manier van reizen, aangezien je met de trein nooit last zult hebben van files en je ook niet zelf op de weg hoeft te letten. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je dan ter plaatse geen auto ter beschikking hebt, tenzij je ervoor kiest om een auto te huren. Als je pas laat een trein boekt kunnen de prijzen bovendien hoog oplopen en kan de trein zelfs duurder zijn dan de auto. Zeker als je een tankkaart voor zelfstandigen ter beschikking hebt, loont het de moeite om de verschillende opties financieel even te vergelijken. 

Met het vliegtuig

De snelste manier om jezelf te verplaatsen naar het zuiden van Frankrijk is met het vliegtuig. Er vertrekken dagelijks heel wat vliegtuigen vanuit Brussel en Eindhoven. Als je met het vliegtuig gaat zijn er ook een paar zaken waar je best rekening mee houdt. Zo koop je best goed op voorhand je vliegtickets, dan zijn deze vaak een pak goedkoper dan wanneer je hier lang mee wacht. Verder kan je met het vliegtuig ook niet zomaar alles meenemen, je bent namelijk gebonden aan een maximum aantal kilogram dat je koffer mag wegen. 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *