fbpx

Hoe vind ik een lief?

Word je instant jaloers wanneer je bevriende koppels ziet zoenen? Vertel je iedereen ‘to get a freaking room’ als ze in jouw omgeving liefde tonen? Kom jij altijd triestig en alleen naar alle social gatherings met vrienden? Dan wil je het misschien niet toegeven, maar ben jij op zoek naar, jawel, een lief! Maar hoe pak je dat nu aan, een lief vinden? En maak je van die zoektocht ook echt een succes? Je leest het allemaal hier, in deze liefdevolle blog. 

Denk eens na over je type

Misschien loop je sinds je klein bent al rond met een beeld van je droomman of -vrouw. Maar chances are dat dat droombeeld misschien niet echt realistisch is. Ja, iedereen wil wel een lief met een mooi lichaam en een goed stel brains, maar laten we eerlijk zijn, het is niet iedereen gegeven. En jouw ideale match ligt waarschijnlijk niet bij een topmodel met 20 universitaire diploma’s. Een realistisch beeld schetsen van jouw ideale partner maakt dat je gericht op zoek kan gaan naar een partner, lover of lief, hoe je het ook wil noemen. Om het kaf van het koren te kunnen onderscheiden zet je best een aantal zaken duidelijk op een rijtje. Wat zijn bijvoorbeeld echte afknappers? En waar gaat je hart directo mundo sneller van slaan? Got it? Dan is het tijd voor de volgende stap. 

Je medium

Liefde heeft een zetje nodig, tegenwoordig is dat Tinder of een andere datingapp. Vroeger was het een goed café of een lekker glas wijn. Hoewel je ook nog wel een lief kan vinden door een toevallige ontmoeting, lijken we hier gezamenlijk geen tijd meer voor te hebben. Wachten tot de liefde ons vindt? Nee, een lief zoeken, dat doe je actief, met een sterk Tinderprofiel en een portie lef en hele hoop goede moed. Want even tussendoor: jezelf op de digitale datingmarkt gooien kan je vroegtijdig grijze haren bezorgen. Het is een hele battle van swipen en kortstondige gesprekken, op regelmatige basis een dickpick en triestige humor incasseren en af en toe geghost worden. Ja, de wereld van het daten is bikkelhard. Vandaar dat je best goed voorbereid naar het strijdveld trekt. 

De naald in de hooiberg

Honderd uur tinderen en een zere duim van het swipen later heb je waarschijnlijk wel een selectie van een à twee, als je geluk hebt misschien zelfs wel meer mogelijke kandidaten gevonden. Na al die tijd nog geen succes? Dan kan je best voorlopig nog even een dildo kopen en gewoon een random stranger van de straat pikken om mee te vragen naar het volgende feestje bij je beste vriend. 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *