fbpx

Hoe werkt VoIP telefonie?

Je hebt ongetwijfeld al eens gehoord van VoIP telefonie. VoIP betekent zoveel als Voice over Internet Protocol, of draadloos bellen over het internet. Hoe het precies werkt en wat je ervoor nodig hebt, lees je hier.

Hoe werkt het?

VoIP of bellen over het internet kan je in principe het best vergelijken met een virtuele telefooncentrale. Je kan de hele wereld bellen, maar tegen veel lagere tarieven dan bij een klassieke telefooncentrale bijvoorbeeld. Je kan het ook wel een beetje vergelijken met Skype.

Met VoIP beschik je dus niet over een klassieke telefooncentrale, maar host je je telefonie bij een provider. Hiervoor heb je speciale toestellen en accounts nodig.

Wat heb je nodig voor VoIP?

Om te bellen over het internet heb je, naast een VoIP telefoon, een SIP-account nodig. SIP staat voor Session Initiation Protocol. Om met elkaar te kunnen communiceren op een netwerk, wordt er gebruik gemaakt van een protocol. Dit protocol beschrijft aan beide machines hoe een gesprek (of data of een video) moet opgezet of afgerond worden. Met een SIP-account, krijg je een speciaal telefoonnummer dat enkel werkzaam is bij een IP telefoon.

De voordelen van VoIP

Geen fysieke telefooncentrale nodig

Het overbodig maken van een fysieke telefooncentrale is een grote besparing voor een onderneming. Nu iedereen meer en meer hybride werkt, maakt het voor VoIP niet uit waar je je bevindt – thuis, onderweg of op kantoor. VoIP-telefonie kan overal gebruikt worden.

Altijd en overal bereikbaar

Met VoIP hoef je geen enkel telefoontje nog te missen. Oproepen komen zowel binnen op je telefoon, maar worden ook doorgeschakeld naar je gsm of naar het toestel van een collega bijvoorbeeld.

Budgetvriendelijk

Een optimale bereikbaarheid, een professioneel telefoonnummer en onbeperkt bellen aan de hand van een geavanceerde telefooncentrale is helemaal niet duur. Voor een klein maandelijks bedrag geniet je van al deze voordelen!

Flexibel

Beschikt je zaak over tal van medewerkers maar vloeien er enkele af omwille van de crisis? Geen nood. Een VoIP centrale groeit én krimpt mee met je bedrijf. Het is een flexibel systeem waarbij je enkel betaalt voor de functies die je effectief gebruikt en waarbij het aantal gebruikers eenvoudigweg kan aangepast worden.

Voor elke onderneming

VoIP is werkelijk geschikt voor élke onderneming, klein of groot. Een hosted IP telefooncentrale is een toekomstgerichte communicatieoplossing waar je geen spijt van zal krijgen!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *