fbpx

Hoe voorkom je piepende schoenen?

Hoe voorkom je piepende schoenen? Je hebt het ongetwijfeld wel al eens meegemaakt dat je nieuwe schoenen hebt gekocht maar dat ze vanaf de eerste stap al aan het piepen gaan. Niet leuk uiteraard. Gelukkig bestaan er enkele trucjes waarmee je het piepen kan doen ophouden. Onderstaande tips zijn deels gebaseerd op eigen ervaring (mijn vriendin had ook nieuwe schoenen gekocht en die piepten net als een batterij kuikens!), andere tips hebben we meermaals teruggevonden op andere websites. Veel zal afhangen van wat je onmiddellijk ter beschikking hebt om uit te proberen. Succes!

Tips tegen piepende schoenen:

  1. Babypoeder of talkpoeder strooien op je inlegzool of tussen je schoenzool en de inlegzool (als je die eruit kan nemen). In de meeste gevallen komt het gepiep immers voort uit de wrijving tussen de schoen en de inlegzool. En door het poeder is er minder wrijving en bijgevolg minder/geen gepiep.
  2. Heb je geen babypoeder gebruik dan eventueel maĂŻzena.
  3. Vergeet het poeder niet te strooien rondom de inlegzool. Dit heeft immers gewerkt bij mijn vriendin haar piepende schoenen! 🙂
  4. Je hoeft hiervoor geen bergen poeder te strooien. Begin met een beetje en zie/hoor of het voldoende is.

Blijven de schoenen nadien nog steeds piepen, dan kan je er ook altijd eens mee naar de schoenmaker gaan. Wanneer het gepiep bijvoorbeeld in je schoen zelf zit en niets te maken heeft met de inlegzool die erin zit. De plaatselijke schoenmaker kan je normaal gezien wel verder helpen. Of je kan er natuurlijk ook mee terug gaan naar de winkel.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *