fbpx

Hoe Youtube film bekijken op TV?

Het is natuurlijk een stuk aangenamer om een Youtube documentaire of ander programma te bekijken vanuit je luie zetel op je televisie dan achter je computerscherm. Ondanks het feit dat Youtube werd gebouwd om af te spelen op een pc of laptop, zijn er verschillende mogelijkheden om Youtube naar je TV te brengen:

1) Via internet op je TV

  • Ingebouwde browser: Sommige van de nieuwste toestellen beschikken over een webbrowser in de TV. Via zo’n browser kan men de Youtube app openen op een televisietoestel en zoeken naar video. Je moet deze dienst wel eerst activeren, Google legt op zijn support pagina’s in detail uit hoe je Youtube activeert op een nieuwe TV.
  • Apple TV: Een Apple TV box is dan wel niet groot, je kan er wel ontzettend veel mee. Zo heeft het een ingebouwd Youtube kanaal en kan je met het ingebouwde toetsenbord op het scherm woorden en zinnen zoeken in Youtube.
  • Google Chromecast: Aangezien Youtube eigendom is van Google, komt het niet echt als een verrassing dat je via Google Chromecast Youtube kan streamen.
  • Consoles: Alle belangrijkste game consoles hebben Youtube kanalen ingebouwd, maar ze zijn niet allemaal gratis. Zo heb je voor de Xbox bijvoorbeeld een betalend Xbox Live gold abonnement nodig.

2) Via je laptop of PC

Heb je geen van bovenstaande oplossingen ter beschikking? Geen probleem, want met een HDMI kabel kan je vanop je PC of laptop je scherm ‘projecteren’ naar je televisiescherm. De enige voorwaarde hiervoor is dat je TV achtereen een poort heeft waar je een HDMI kabel kan op aansluiten en je over een HDMI kabel beschikt (kost zo’n 10 à 15€).

Heb je geen idee van hoe je de connectie moet maken tussen je TV en je laptop? Dan kan je op de foto’s hieronder mee volgen:

1) Neem je HDMI kabel bij de hand
2) Speel een Youtube video af op je laptop
3) Steek de HDMI kabel in je laptop
4) Steek het andere eind van de HDMI kabel in je TV
5) De Youtube film speelt zich nu af op je TV

Via je laptop, doe je dat dus als volgt:

youtube op tv kijken 1 youtube op tv kijken 2 yotube op tv kijken 3 youtube op tv kijken 4 youtube op tv kijken 5

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

1 gedachte over “Hoe Youtube film bekijken op TV?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *