fbpx

Hoe zien wie me geblokkeerd heeft op Facebook?

Hoe zien wie me geblokkeerd heeft op Facebook? Het zou soms toch handig zijn om dit te weten… Wanneer je vrienden wordt op Facebook, krijg je daarvan een melding. Wanneer iemand beslist je te te blokkeren, krijg je daarentegen geen melding… Het is natuurlijk ook niet leuk om te zien dat iemand je blokkeerde. Facebook biedt zelf geen enkele tool of instelling om te zien waarom je iemands profiel niet meer kan zien.

Gelukkig bestaat er wel een handig truucje waarmee je kan zien wie jou geblokkeerd heeft (of diens profiel verwijderd is). Laat ons een kijkje nemen naar de hints die suggereren dat je door iemand geblokkeerd bent op Facebook:

Stap 1 – Postvak IN

Login op je Facebook account en ga naar het Postvak in van je Berichten. Dat doe je door bovenaan in de menu-balk op het Bericht-icoon te klikken en te kiezen voor “Alles weergeven”.

Ga naar de conversatie van de persoon waarvan je vermoed dat die je misschien geblokkeerd heeft. Nu zijn er 2 opties:

 • Als de naam van de persoon in de conversatie in het blauw staat, ben je niet geblokkeerd.
 • Verschijnt de naam in het zwart (zie hieronder) en is die niet klikbaar, dan ben je ofwel geblokkeerd of is het account van die persoon gewist. In stap 2 bekijken we hoe je dit kan nagaan.

wie heeft me geblokkeerd op facebook 1

Stap 2 – Check bestaan van account

Checken of iemands Facebook account op dit moment nog bestaat (en je dus vermoedelijk geblokkeerd bent), kunnen we op 2 manieren:

 • Via Facebook account vriend: Het snelste en meest efficiënte is dat je gewoon vraag aan een vriend/vriendin die absoluut geen band heeft met de persoon in kwestie of hij/zij de naam van de persoon wil zoeken.
 • Maak 2e account aan & zoek: Maak een testaccount aan onder een andere naam (vb. via een tweede/reserve e-mailadres dat je hebt) en typ de naam van de persoon in kwestie.

Als je de persoon in kwestie ook niet op deze manier kan terugvinden, dan mag je ervan uitgaan dat het account van die persoon gewoon verwijderd of gedeactiveerd werd. Niets om je zorgen over te maken dus 🙂

En ben je blijkbaar wel geblokkeerd, dan is dat evenmin iets om je zorgen over te maken. Het zegt wellicht meer over de andere persoon dan over jou en het is tenslotte onmogelijk om voor iedereen goed te doen, toch?

wie heeft me geblokkeerd op facebook 2

Tip: Zit je echt veel op Facebook?

Zorg er dan voor dat je een abonnement hebt waar veel mobiele data inzitten of je kan wel eens voor verrassingen komen te staan. Bij datakampioenen Mobile Vikings en Orange vind je bijvoorbeeld voordelige abonnementen met heel wat mobile data in 😉

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

3 gedachten over “Hoe zien wie me geblokkeerd heeft op Facebook?”

 1. Marc Segers

  Hallo , ik ben met iemand bevriend maar nu kan ik geen privé berichten niet meer sturen sinds Donderdag , er komt altijd op ,
  Deze persoon ontvangt momenteel geen berichten van jou.
  Wat kan ik hier aan doen?
  .

 2. Voor stap 2 kun je ook zelf proberen diegene te blokkeren via accountinstellingen blokkeren. Hier is het account ook gewoon zichtbaar als het nog bestaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *