fbpx

Hoe zorg je goed voor jouw gezondheid?

Zorgen voor onze gezondheid is erg belangrijk. Als we niet gezond zijn, is alles moeilijker. We kunnen niet meer werken, niet meer op stap gaan, niet meer op bezoek bij vrienden. Natuurlijk wil je zo lang mogelijk gezond en fit blijven om zo de vrijheid te behouden om te gaan en staan waar je wil. Ook wanneer we een dagje ouder zijn. Wil je weten hoe je dit het beste kan doen, lees dan dit artikel. 

Let op wat je eet en drinkt

We weten het eigenlijk wel, maar toch kan het soms een lastig punt zijn. Gezond eten. Dat je gezond eet betekent niet dat je nooit meer iets lekkers mag pakken. Het belangrijkste is dat je een goede balans vindt tussen het binnenkrijgen van gezonde voedingsstoffen en het genieten van lekkere snacks. Kijk ook vooral naar wat jouw lichaam nodig heeft en waar het juist wat minder goed tegen kan. Heb je last van incontinentie, dan zijn koffie en thee voor het slapen gaan geen goed idee. Houd je toch van een kopje thee in de avond, dan kan je voor de zekerheid gebruik maken van het incontinentiemateriaal van Tena.

Zorg voor voldoende beweging

Ook bewegen is essentieel voor een goede gezondheid. Zorg ervoor dat je regelmatig beweegt, ook als je de hele dag achter een bureau zit om te werken. Sta om het uur even op en loop een rondje door de ruimte. Strek je benen en armen. Elke dag een goede wandeling doet ook wonderen voor je gezondheid. Daarnaast is het voor veel mensen fijn om minstens een keer per week te sporten. Dit kan je doen door naar de sportschool te gaan, een rondje te hardlopen of door een stuk te gaan fietsen. 

Slaap voldoende uren per nacht

Nachtrust is een onderdeel van gezondheid dat vaak vergeten wordt. Toch is het belangrijk om voldoende te slapen, zodat het lichaam kan herstellen en uitrusten. Gemiddeld heeft een mens acht uur slaap nodig per nacht. Voor jou kan dat iets meer of iets minder zijn. Zoek uit na hoeveel uur slaap jij je optimaal voelt en probeer je daar elke dag aan te houden. Door elke dag, ook in het weekend, op dezelfde tijd te slapen en op dezelfde tijd op te staan, creëer je een gezond ritme voor je lichaam. Heb je ’s nachts wel eens last van incontinentie, dan kan je Tena lady gebruiken om ook tijdens het slapen droog te blijven. 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *