fbpx

Hoe op icloud.com inloggen met iPad of iPhone?

Groot was mijn verontwaardiging toen ik merkte dat ik me via mijn iPad of iPhone niet kon aanmelden wanneer ik via Safari surfte naar icloud.com. Telkens opnieuw krijg je de boodschap “Stel iCloud in op dit apparaat, installeer “Zoek mijn iPhone” en installeer “Mijn vrienden”… Enorm frustrerend! Want het enige wat ik wou doen was inloggen op mijn normale account. Na ettelijke uren zoeken heb ik dan toch een oplossing gevonden om in te loggen. Eentje die ik graag deel:

 

1) App Store

Open op je iPad of iPhone naar je App Store. Zoek “Mercury” en installeer de gratis “Mercury Web Browser” van iLegendsoft.

icloud on ipad 1

2) Open Mercury > 3 horizontale lijnen

Open de Mercury browser app en klik op de 3 horizontale lijnen die je rechtsboven (iPad) of onderaan (iPhone) ziet.

icloud on ipad 2

 

3) Kies een desktop browser

Kies uit de lijst een desktop browser om te switchen van je iPad Safari browser. Kies voor bijvoorbeeld “Firefox 11” zoals we doen in dit voorbeeld.

icloud on ipad 3

 

4) Ga naar icloud.com

Voer nu https://www.icloud.com in in je browser. Zoals je ziet kan je nu eindelijk wel inloggen op je iCloud account aan de hand van je Apple ID en wachtwoord. Zo krijg je Dit is de enige manier die bij mij werkte om op mijn iPhone in te loggen, maar als je zelf nog een manier ontdekt, deel ze dan gerust via het reactieformulier hieronder.

icloud on ipad 4

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

2 gedachten over “Hoe op icloud.com inloggen met iPad of iPhone?”

  1. Net hetzelfde probleem. Maar als ik deze oplossing nu probeer, krijg ik telkens de melding dat deze browser niet wordt ondersteund…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *