fbpx

Hoe app gratis downloaden en installeren op iPad?

Als je voor het eerst een iPad in je handen krijgt, is één van de eerste dingen waarvan je gebruik wil maken natuurlijk de iTunes app store. Of het nu gaat het om een app voor het weerbericht of om Farmville te spelen, eerst en vooral moet je beseffen dat er duizenden apps zijn.

Zelf ga ik in dit voorbeeld tonen hoe je de app Angry birds download vanuit de App Store, maar hou in je achterhoofd dat je ook via iTunes rechtstreeks apps kan downloaden.

Stap 1

Tik op het App Store icoontje dat standaard als applicatie geïnstalleerd staat.

ipad app downloaden 1

Stap 2

Rechtsboven zie je dat er een zoekbalk is. Daar voeren we “Angry Birds” + ‘Zoek’ in om te zoeken naar de specifieke app.

ipad app downloaden 2

Stap 3

Er wordt ons een lijst voorgesteld van apps. Als een app gratis is, wordt de knop Download getoond. Daar tikken we in dit voorbeeld op (opm: Als een app betalend is, staat de prijs ervan in de blauw knop in plaats van Download). Meteen nadien wordt de knop Download vervangen door Installeren. Dat is de knop die we nodig hebben.

ipad app downloaden 3

Stap 4

Je wordt gevraagd je Apple ID wachtwoord in te vullen (als je nog geen Apple ID hebt, kan je er een maken via deze link: https://appleid.apple.com/nl/account)

ipad app downloaden 4

Stap 5

De app Angry Birds wordt vanaf nu getoond op de desktop van je iPad en klaar voor gebruik.

ipad app downloaden 5

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *