fbpx

Hoe iPhone gebruiken als hotspot of modem?

Wist je dat je met je met een iPad of PC kan meesurfen op het internet van je iPhone? Wanneer bijvoorbeeld het internet bij jou thuis via pakweg een Belgacom of Telenet modem tijdelijk onbeschikbaar is, kan je zo met je laptop toch blijven surfen op het internet van je iPhone door er een hotspot van te maken. We tonen met foto’s hieronder hoe je van je iPhone een soort wifi modem kan maken waar anderen – mits wachtwoord – mee op kunnen surfen:

Hotspot maken

Stap 1 – Instellingen: Ga naar instellingen
Stap 2 – Persoonlijke hotspot: Kies dan Persoonlijke hotspot
Stap 3 – Activeren en wachtwoord: Activeer de Persoonlijke hotspot door het witte bolletje groen te maken. Meteen daaronder ziet u het wachtwoord waarmee u vanop andere toestellen mee kan surfen op het netwerk van uw iPhone.
Stap 4 – Verbinding maken vanop PC/tablet: Wanneer u op andere toestellen – ik toon hieronder het voorbeeld van mijn pc – zoekt naar netwerken die beschikbaar zijn, zal de iPhone verschijnen als netwerk. Met de optie ‘Verbinding maken’ en het wachtwoord dat in stap 3 wordt getoond, bekom je toegang tot het netwerk.

iphone als hotspot 1 iphone als hotspot 2 iphone als hotspot 3 iphone als hotspot 4

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *