fbpx

Hoe een sms bericht versturen met iPhone?

Net zoals elk ander GSM toestel kan je met de iPhone uiteraard ook een SMS tekst bericht versturen naar een andere GSM. Een sms is in een handomdraai verstuurd met dit toestel, we tonen je hoe je dat doet:

Stap 1: Berichten

Tik op de app Berichten nadat je iPhone is opgestart.

iphone sms versturen 1

Stap 2: Potlood

Selecteer rechtsboven het potlood (= staat symbool voor een nieuw bericht schrijven)

iphone sms versturen 2

Stap 3: Nummer

Voer het telefoonnummer of naam (=indien reeds in je contactenlijst) van de persoon in die je wil aanschrijven en typ daaronder het bericht.

iphone sms versturen 3

Stap 4: Groen of blauw

Nu zijn er twee opties:
1) iMessage – Blauw: Als je ontvangst hebt van mobiel internet en de ontvanger een iCloud account heeft, dan wordt de verzend knop blauw. Het grote voordeel hiervan is dat je de status kan checken van het bericht (= verstuurd, afgeleverd en gelezen)
2) SMS – Groen: Heeft de ontvanger geen iCloud account of heb je geen internet ontvangst, dan wordt de verzend knop groen. Dit is de klassieke SMS zoals we hem al jaren kennen.

iphone sms versturen 4 iphone sms versturen 4b

Stap 5: Verstuurd

Het bericht is verstuurd en komt meteen in het overzicht van de berichtgeschiedenis met die persoon terecht. Ook hier weer is een groene tekstballon = SMS bericht en een blauwe tekstballon = iMessage.

iphone sms versturen 5

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

5 gedachten over “Hoe een sms bericht versturen met iPhone?”

 1. Katrien Desiere

  Hoe kan ik de naam van een afzender of bestemmeling zien in plaats van zijn nummer als ik sms of imessageberichten stuur of ontvang? Ik heb een iPhone 6s.

   1. Katrien Desiere

    Ja. Ik heb net een sms gekregen van een contactpersoon die met zijn nummer in mijn Contacten staat, en toch zie ik alleen zijn nummer en niet zijn naam…

    1. Als je een nummer in je contacten toevoegt dan vul je meteen ook het veld voornaam, achternaam en/of bedrijf in.
     Dan staat automatisch de naam van je contactpersoon in plaats van het nummer.

 2. Kan ik ook een overzicht zien van alle verstuurde sms’jes of andere berichten, en niet specifiek per persoon? (Iphone 7)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *