fbpx

Hoe iPhone telefoongesprek opnemen met gratis app?

Wil je een telefoongesprek opnemen met je iPhone? Dan is de simpelste optie om een dictafoon naast je iPhone te houden en het gesprek op luidspreker te zetten terwijl je belt.

Je kan ook een gesprek opnemen met een app. Ik ben zelf op zoek gegaan naar een gratis app en heb er 5 uitgetest. Diegene die gratis is en het simpelst werkt is TapeACall. Er zijn twee versies:
De gratis versie TapeACall Lite: Ideaal om mee te testen, hier neem je maximum 60 seconden mee op
De betalende (8,99€) versie TapeACall Pro: Om ongelimiteerd gesprekken mee op te nemen

Een gratis app die ongelimiteerd opneemt blijkt niet te bestaan. Hieronder toon ik een voorbeeld hoe je de gratis versie van de iPhone app installeert en jouw telefoongesprek kan opnemen.

Stap 1

Ga naar de App store en download de gratis iPhone app “TapeACall Lite” van Epic Enterprises.

iphone gesprek opnemen 1

Stap 2

Voer het telefoonnummer van je iPhone in zodat TapeACall je een activatiecode per SMS kan sturen + kies Ga verder.

iphone gesprek opnemen 2

Stap 3

Je krijgt een SMS toe met een code van 4 cijfers. Voer deze code in en kies Activeren.

iphone gesprek opnemen 3

Stap 4

Kies een toegangsnummer (bij mij werkte enkel het toegangsnummer van Brussel, bij dat van Antwerpen kreeg ik steeds gebruiker in gesprek)

iphone gesprek opnemen 4

Stap 5  – Opnemen

Je bent nu klaar om je telefoongesprek op te nemen. Open de app en klik op de Rode knop

iphone gesprek opnemen 5

Stap 6 – Contacten

Het toegangsnummer wordt nu gebeld voor opname. Wanneer je verbinding hebt, ga je meteen naar Contacten en daar selecteer je wie je wil bellen.

iphone gesprek opnemen 6

Stap 7 – Voeg samen

Dit is de belangrijkste stap: Terwijl je belt, wordt TapeACall in wacht geplaatst. Kies nu Voeg samen en de app luistert je gesprek af waardoor het wordt het opgenomen in de app.

iphone gesprek opnemen 7

Stap 8 – Beluisteren

Nadat je hebt opgelegd, kan je het opgenomen gesprek herbeluisteren. Open de app en druk op de Play button. Je vindt zo een overzicht van de door jou gevoerde afgeluisterde gesprekken.

iphone gesprek opnemen 8

Opmerking

Wees je er van bewust dat je een persoon er in het begin van een gesprek wettelijk gezien dient op te wijzen dat het gesprek wordt opgenomen. Doe je dat niet, dan heeft de opname juridisch gezien geen enkele bewijswaarde. (Dit is tevens de reden dat wanneer je bijvoorbeeld de klantendienst van Electrabel belt, je de boodschap krijgt: “Dit gesprek wordt mogelijk opgenomen”).

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

6 gedachten over “Hoe iPhone telefoongesprek opnemen met gratis app?”

 1. geachte ik heb die app TapeACall Pro geinstaleerd op mijn i Phone maar blijkbaar werkt dat toch niet zo goed zoals jullie beweren of is dit een app voor zaken mensen en niet voor de gewone burger ???
  graag zou ik daar een antwoord op willen .

  mvg bart

 2. Dag Nick of…

  Omdat ik altijd vergeet wat men mij heeft gezegd en ik dus niet graag telefoneer voor belangrijke zaken, was iemand op het idee gekomen om mijn gesprekken op een of andere manier op te nemen.
  Zo kwam ik dan bij U terecht en heb ik TapeACall geïnstalleerd op mijn iPhone 5 en dat ging goed.
  Toen ik het uitprobeerde bij een gesprek en dit daarna beluisterde, hoorde ik echter enkel muziek. Ik dacht even dat het bij de afzender zo was ingesteld dat er geen gesprekken konden worden opgenomen, omdat het een dienst was, maar toen ik het uitprobeerde met mijn eigen huistelefoon, bleek er nog steeds muziek op te staan.
  Uiteindelijk ben ik dat op de website van mijn provider – Telenet – gaan kijken en daar staat wel degelijk aangevinkt dat we een “gesprek met drie” konden houden, dus nu weet ik niet meer wat te doen om dit op te lossen…
  Heeft U misschien een idee wat het probleem is?
  Dank bij voorbaat voor uw antwoord.

  Groetjes,
  Anita De Win

  1. Nick Van Ranst

   Dag Anita, dat is de eerste keer dat we dit horen. Heb zelf ook wat rond gezocht naar een mogelijk antwoord maar niets gevonden… Misschien dat andere bezoekers hierop een antwoord hebben?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *