fbpx

Hoe iPhone aanzetten en uitzetten zonder knop?

De aan/uit knop en Home knop van een iPhone zijn heel gevoelig. Dat heb ik zelf mogen ondervinden bij mijn vorige iPhone waarbij de aan/uit knop bovenaan plots defect was en heel lastig deed. Ontzettend vervelend is dat want dan kan je je scherm niet meer vergrendelen en een Home knop is dan weer het centrale besturingsorgaan. Zelf je iPhone op dat moment gaan openvijzen is ook geen oplossing want dan vervalt je garantie. Gelukkig is er een alternatieve manier die je tijdelijk toelaat om je iPhone te vergrendelen en je home knop functies te gebruiken, zonder gebruik van de knop bovenaan en home knop:

Stap 1 – Instellingen

Ga naar de app Instellingen

iphone aanzetten zonder knop 1

Stap 2 – Algemeen

Kies dan Algemeen

iphone aanzetten zonder knop 2

Stap 3 – Toegankelijkheid

Selecteer de optie toegankelijkheid

iphone aanzetten zonder knop 3

Stap 4 – Assistive Touch

Kies dan Assistive Touch

iphone aanzetten zonder knop 4

Stap 5 – Zet Assistive Touch aan

Wanneer je nu Assistive Touch inschakelt, zal je een wit bolletje zien verschijnen.

iphone aanzetten zonder knop 5

Stap 6 – Klik op het wit bolletje

Klik op het witte bolletje dat je vanaf nu steeds rechts in het midden van je scherm ziet verschijnen. Met het menu dat zich openvouwt kan je voortaan heel je iPhone bedienen. Via apparaat kan je je scherm vergrendelen en ontgrendelen, screenshots nemen en veel meer. Enkel het aan- en uitzetten van de iPhone is niet mogelijk. Met de Thuis knop kan je via het bolletje de functie van de Home knop overnemen.

iphone aanzetten zonder knop 6 iphone aanzetten zonder knop 6b

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

6 gedachten over “Hoe iPhone aanzetten en uitzetten zonder knop?”

  1. dat aan en uitzetten gaat niet via dat bolletje volgens mij, ik krijg alleen opties vergrendel, roteer, volume, gebaren, schud, schermafbeelding en multitasking?

  2. Dag Mark,

    aan- en uitzetten gaat inderdaad niet met de assistive touch. Enkel het vergrendelen en de andere functies die je opnoemt zijn mogelijk. Het woordje uitzetten hebben we meteen ook uit het artikel geschrapt. Bedankt voor de feedback!

    1. Beste Peter, het aan- en uitzetten van je iPhone doe je met de powerknop. Hou deze een tijdje ingedrukt tot “Zet uit” in beeld komt. Om weer aan te zetten gebruik je opnieuw de powerknop. Als je powerknop ook niet werkt dan duw je een tijdje “Vergrendel scherm” in op het Assistive Touch menu. “Zet uit” komt na een tijdje in beeld en je kan de iPhone uitswipen. Om opnieuw op te zetten heb je inderdaad een oplader nodig. Daar is jammer genoeg geen ander trucje voor…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *