fbpx

Wat zijn kunststof tuinschermen van BEAUFOR?

Tuinschermen zijn er de dag van vandaag in alle soorten, maten en gewichten. Je hebt de klassieke betonnen en houten schermen. Deze zijn ofwel enorm zwaar om te zetten (beton = pijnlijk voor de rug) ofwel zeer intensief in onderhoud (hout = onderhoud). Daarnaast zijn er de laatste jaren ook de houtcomposiet schermen bij gekomen. Deze schermen bevatten deels hout en deels kunststof (pvc of dergelijke). Afhankelijk van de soort verschilt de verhouding. Houtcomposiet heeft de voordelen van zowel kunststof en hout (bv. houtlook en redelijk onderhoudsvriendelijk) maar jammer genoeg ook de nadelen van beide grondstoffen (bv. niet vlekvrij en niet kleurvast).

Een waardig alternatief voor de klassieke schermen maar wij gaan het hier hebben over een (in onze ogen) nog beter alternatief: volledige kunststof tuinschermen. Geen houtcomposiet dus maar 100% kunststof (niets van hout). Er zijn drie soorten op de markt: Govawall, ECOfencing en BEAUFOR. We pikken er de BEAUFOR tuinschermen uit omdat deze uniek is in zijn soort.

Samenstelling BEAUFOR

bf3BEAUFOR tuinschermen bestaan uit sterke aluminium palen en kunststof (recyclage) panelen. Ze worden afgewerkt met aluminium profielen en binnenin versterkt met galva profielen. Dit maakt het tot een netjes afgewerkt en solide tuinafsluiting. De plaatsing gebeurt bij voorkeur in de grond (palen min. 60cm diep in de grond verankeren met beton) ofwel kan er gewerkt worden met grondplaten op een verharde ondergrond. Voor elk type ondergrond is er dus een oplossing.

5O verschillende kleuren mogelijk

bf2Het grote voordeel van BEAUFOR is dat men kan kiezen uit meer dan 50 verschillende kleuren. Er worden immers kleurenfolies op de panelen, palen en profielen verlijmd (cfr. het lamineren van kunststof ramen en deuren).

Dit maakt dat je perfect kan aansluiten bij bijvoorbeeld de RALkleur van je ramen. Je kan er voor zorgen dat je tuinscherm perfect op gaat in het geheel van je tuin.

Uniek op de markt

bf4jpgHét unieke aan dit tuinscherm is echter dat je op 1 en hetzelfde tuinscherm 2 (TWEE) verschillende kleuren kan kiezen. Met andere woorden, als jij graag een antraciet tuinscherm wilt maar je buurman wilt liever een bruine houtstructuur dan is dit perfect mogelijk. De ene kant wordt dan afgewerkt in jouw gekozen kleur terwijl de andere kant volledig anders is. Gedaan met compromissen sluiten, iedereen kiest zijn kleur. Handig, toch?

Bovendien kan je zelf ook nog naar hartelust kleuren gaan combineren (bv. donkere palen met lichte panelen). Bij BEAUFOR is de keuze aan u. Je kan zelfs gaan voor een eenzijdige afwerking opteren. Dit betekent dat enkel de zichtbare kant in een kleur wordt voorzien terwijl de andere kant van het scherm wit blijft (geen kleurenfolie).

Andere voordelen

bf-1De andere voordelen van een kunststof tuinscherm zijn het onderhoudsvriendelijke aspect (kan makkelijk afgekuist worden indien nodig), de duurzaamheid (kan niet rotten want neemt geen vocht op), en de kleurvastheid (de kleurenfolies bewaren voor lange tijd hun oorspronkelijke kleur). Daarnaast gaat de plaatsing ervan ook vlot omdat de materialen licht van gewicht zijn en makkelijk hanteerbaar zijn. Voor de plaatsing zijn uitgebreide plaatsingsvoorschriften voorhanden.

Prijskaartje

De prijs van een BEAUFOR tuinschutting is afhankelijk van verschillende zaken: plaatsingswijze (harde ondergrond of losse grond), uitvoering (eenzijdig of tweezijdig), de hoogte (kan gekozen worden), het aantal hoeken, … Om een goed beeld te krijgen, kan je een gratis offerte aanvragen op www.beaufor.be. De gemiddelde prijs per lopende meter voor een hoogte van 180cm schommelt tussen de 150 en 180 Euro incl. BTW (niet geplaatst). Ga je minder hoog dan is het goedkoper, ga je hoger dan is het iets duurder.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *