fbpx

Hoe RSZ nummer bedrijf opzoeken?

Het vinden van het RSZ-nummer van een bedrijf kan soms een uitdaging zijn, vooral als je niet weet waar je moet zoeken. Het Rijksdienst voor Sociale Zekerheid nummer is een uniek identificatienummer dat wordt toegekend aan elk bedrijf dat socialezekerheidsbijdragen moet betalen voor zijn werknemers. Vanaf een bedrijf een werknemer in dienst heeft, is het verplicht zich aan te sluiten bij het RSZ.

In dit artikel gaan we stap voor stap uitleggen hoe je het RSZ-nummer van een bedrijf kunt opzoeken en welke informatie je nodig hebt om het proces te vergemakkelijken. Door deze snelle stappen te volgen, kun je snel en gemakkelijk het RSZ-nummer vinden dat je nodig hebt.

Stap 1: Open de zoekmachine van de sociale zekerheid

Je wordt meteen begroet door een sympathieke dame 🙂

Stap 2: Typ de naam van het bedrijf dat je zoekt

In dit voorbeeld gaan we als willekeurig voorbeeld het RSZ nummer van de gemeente Anderlecht opzoeken. Je ziet meteen een lijst van bedrijven/rechtspersonen verschijnen. Klik op het bedrijf dat je zoekt.

Stap 3: Daar is ie, het RSZ nummer!

Gelukt! Van de gemeente Anderlecht zien we een heleboel informatie verschijnen waaronder als eerste het RSZ-nummer. Ook het ondernemingsnummer en het officiële adres kan je meteen raadplegen.

Tip!

Wil je graag de jaarrekening van een bedrijf opzoeken? We hebben dit voor jou ook in enkele stappen uitgelegd: lees het artikel hier.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

2 gedachten over “Hoe RSZ nummer bedrijf opzoeken?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *