fbpx

Hoe RSZ nummer bedrijf opzoeken?

Onlangs moest ik zelf het RSZ nummer van een onderneming invullen. Klinkt eenvoudig, tot je het nummer zelf moet opzoeken en je eigenlijk geen idee hebt waar je dit kan terugvinden. Na een uur zoeken had ik het zelf nog steeds niet gevonden, maar gelukkig legde een vriendelijke telefoniste van het departement sociale zekerheid vakkundig uit hoe je dit kan opzoeken.

In onderstaand artikel leggen we uit hoe je zelf het RSZ nummer van een bedrijf kan opzoeken.

Stap 1: Open de zoekmachine van de sociale zekerheid

Stap 2: Typ de naam van het bedrijf dat je zoekt

In dit voorbeeld gaan we als willekeurig voorbeeld het RSZ nummer van Scarlet Belgium opzoeken. Klik nadien op opzoeken.

rsz nummer vinden

Stap 3: Je ziet nu het stamnummer = RSZ nummer

Gelukt! Volgens de medewerker van de dienst sociale zekerheid is het stamnummer (Vb. 1749678-23 bij Scarlet) dat je nu ziet verschijnen, het RSZ nummer waaronder de onderneming is ingeschreven.

Alternatief: Bel het RSZ contactcenter

Je kan ook net als ik bellen van maandag tot vrijdag, van 07.00 uur tot 20.00 uur, naar de dienst sociale zekerheid op het telefoonnummer 02 511 51 51. Zij helpen je met de glimlach en professioneel verder.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan Van Asch (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *