Hoe Scarlet e-mail instellen?

Scarlet e-mail kan je gebruiken op twee manieren. Ofwel door eenvoudig gebruik te maken van Scarlet Webmail (zie dit artikel voor meer informatie over Scarlet webmail). Ofwel door een e-mailprogramma of software op je computer of smartphone te gebruiken.

In dit artikel laten we zien welke standaarinstellingen je voor Scarlet moet gebruiken om al je mails te kunnen lezen en versturen als je gebruik maakt van bv Outlook.

Instellingen Scarlet e-mail

Server voor inkomende e-mail (POP3) : 
pop.scarlet.be
Poort : 995 (SSL ingeschakeld)

Server voor inkomende e-mail (IMAP) : 
imap.scarlet.be
Poort : 993 (SSL ingeschakeld)

Server voor uitgaande e-mail (SMTP) : 
smtp.scarlet.be    
Poort: 465
(SSL en “mijn server vereist authenticatie” inschakelen)

Pop3 of IMap?

Zoals je ziet is de instelling voor uitgaande e-mail steeds hetzelfde. Voor inkomende e-mail kan je kiezen tussen POP3 of IMAP. IMAP is in onze ogen het meest eenvoudige en handige in gebruik. Je kan dan vanop eender welk apparaat je mails checken. Bij POP3 is dit niet het geval, enkel wanneer je de optie “Een kopie van de berichten op de server achterlaten” activeert. Ook is bij IMAP de folderstructuur op elke aparaat automatisch hetzelfde. Bij POP3 moet je dit zelf op elke computer gaan aanmaken.

Opgelet, als je gebruik wil maken van IMAP bij Scarlet, dan moet je dit eerst activeren via http://mailmanager.scarlet.be/. Je mag er dus niet zomaar vanuit gaan dat je IMAP kan gebruikt bij je Scarlet e-mail.

OPEN HIER DE WEBSITE >

Bron: scarlet.be

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Leave a Comment