fbpx

Hoe verdient Vinted geld?

Je kan er niet naast kijken: Vrijwel in elk reclameblok op televisie krijg je een advertentie van Vinted te zien met de zin “Draag je het niet? Verkoop het dan”. Daarnaast telt Vinted ook nog eens 280 medewerkers die jaarlijks meer dan 1 miljard bestellingen in goede banen moeten leiden en opvolgen.

Op de duur denk je dan: “Hoe komt een gratis app als Vinted aan zo’n gigantisch reclamebudget en zo’n groot team?”. In onderstaand artikel leggen we je de 3 manieren uit hoe Vinted geld verdient en hoe hun businessmodel en inkomsten eruit zien:

1) Koper betaalt extra commissie

De verkoper ontvangt bij Vinted het volledige bedrag dat hij vraagt. De koper betaalt echter een kleine extra, namelijk een vast bedrag van 0,70€ per transactie + 5% commissie bovenop het aankoopbedrag.

In ruil voor deze commissie en extra kosten, biedt Vinted een kopersbescherming en controleert het het hele aankoopproces. Zo kan je op elk moment de levering traceren en wordt je betaling pas overgeschreven door Vinted wanneer de koper zijn bestelling ontvangt en deze op de magische knop “Alles oké” duwt.

Dit is een groot verschil met de traditionele tweedehandsplatformen die alle verantwoordelijkheid bij de koper en verkoper leggen en alles aan het toeval overlaten. De kans op fraude wordt zo natuurlijk veel groter, maar bij Vinted is die quasi onbestaand.

2) Reclame in de app

Wie door de app navigeert, zal af en toe een advertentie zien verschijnen van exclusieve partners. Vinted wil zijn status behouden van premium platform en houdt advertenties dus beperkt tot een minimum.

3) Externe investeerders

Vinted haalt geld op via investeringen van de aandeelhouders. Zo werd er al 178 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Deze investeringen worden vooral aangewend om uit te breiden naar nieuwe landen.

Inmiddels wordt het bedrijf Vinted op meer dan 1 miljard euro gewaardeerd en treedt het daarmee toe tot een select clubje. In de wetenschap dat het bedrijf 2 jaar geleden nog bijna failliet ging, kunnen we alleen maar concluderen dat Vinted een legendarisch parcours van ‘zero to hero’ lijkt af te leggen.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *