fbpx

Waar moet je op letten bij het kopen van een bed?

Wat is een goed bed? Daar heeft iedereen een persoonlijk antwoord op. Want hoe jij het fijnste slaapt, is van meerdere dingen afhankelijk. En wanneer je op zoek bent naar een nieuw bed, dan zijn er veel verschillende soorten bedden waar je uit kan kiezen. Groot of klein, hard of zacht, hoog of laag, er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Daarom geven wij jou vijf tips waar je op moet letten bij het kopen van een bed. 

Boxspring of ledikant 

Een goede, eerste stap is uiteraard oriënteren. Belangrijk is om te kijken welke mogelijkheden er zijn en we beginnen bij een boxspring of ledikant. Boxsprings zijn op dit moment erg populair. In tegenstelling tot een ledikant is de boxspring, letterlijke vertaald als ‘bak met veren’ de gehele bedbodem van dit type bed. Dit zorgt voor veerkracht over het gehele oppervlak. Voor extra comfort koop je meestal bij een boxspring ook een topper. Dit is een dun matras wat je ook naar eigen wensen is in te vullen, denk aan hardheid of dikte. 

Een ledikant is een bedframe, maar zonder lattenbodem of matras. Het ligcomfort is dus afhankelijk van hoe de lattenbodem en matras. Goed dus om bij een bed kopen te kijken naar wat je mooi vind maar vooral, wat letter ligt! 

Afmeting kiezen 

Wat ook erg belangrijk is, is dat het bed lang en breed genoeg is. Goed om jezelf dus af te vragen hoe lang en breed je bed moet worden. Goede richtlijnen zijn:

  • De juiste lengte van het bed is 20 cm langer dan jouw lengte. 
  • Hoe breder jij bent, hoe breder het bed moet zijn. Voor een tweepersoonsbed zijn de breedtes 160 of 180 het meest gebruikelijk. 

Maar niet te vergeten heeft het formaat van het bed ook met andere dingen te maken. Past het bijvoorbeeld in de slaapkamer? En een ding wat veel mensen vergeten, past het bed door het trappengat? 

Maak een wensenlijstje 

Welke wensen heb jij voor je nieuwe bed? Er is zoveel mogelijk! Wil je bijvoorbeeld een elektrisch verstelbaar bed, of wil je specifiek een hoog bed? Misschien heb je het wel altijd warm ‘s nachts, dus is temperatuur een belangrijke factor voor jou. Uiteraard moet je ook rekening houden met een (eventuele) partner ;). En wat we je zeker kunnen aanraden, is om naar fysieke winkels te gaan zodat je kan ervaren hoe het bed ligt. En ben je op zoek naar een luxe of juist een goedkope bank? Ook dan is het goed om je wensenlijstje paraat te hebben!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *