fbpx

Hoe bekom je een smetteloos toilet? Met deze tips lukt dat zeker!

Er zijn maar weinig mensen die er echt van genieten om het toilet schoon te maken. Het is toch altijd een klusje waar je tegenop kijkt. Wel heel belangrijk. Het toilet is immers dé plek die verreweg het meest intensief wordt gebruikt. Een goede hygiëne is dan ook van essentieel belang. Op die manier voorkom je ziektekiemen en is het toilet schoner en prettiger om te gebruiken. Maar hoe zorg je ervoor dat het toilet altijd smetteloos schoon blijft? Waar denk je aan? Hoe moet jouw schoonmaakroutine eruit zien? En hoe vaak reinig je een toilet eigenlijk? Hier lees je alles wat je moet weten.

Hoe vaak moet ik het toilet schoonmaken?

Dit is een veelgestelde vraag. Want hoe zorg je er nu voor dat het toilet schoon blijft? Hoe vaak reinig je deze? Bij het toilet is het belangrijk dat je dit dagelijks bijhoudt. Hij wordt dan ook dagelijks intensief gebruikt. Dit doe je al na iedere grote of kleine boodschap, maar het is ook goed om hier de dag mee te beginnen of te eindigen. Doe dit vluchtig. Het hoeft niet allemaal heel uitgebreid. Enkel een doekje en even wat toiletreiniger in de pot spuiten is voldoende. Op die manier blijft het toilet sowieso fris ruiken en is hij weer klaar voor gebruik. Dit kost nog geen tien minuten per dag.

Natuurlijk is het ook belangrijk om de toilet af en toe wat grondiger schoon te maken. Het ontkalken van de wc blijft bijvoorbeeld noodzaak. Zeker in sommige provincies waar de hoeveelheid kalk in het water ontzettend hoog is. Uitgebreid schoonmaken doe je minstens één keer in de week om het toilet goed schoon te houden. Wanneer je dit op de juiste manier doet, hoeft dit maar weinig tijd in beslag te nemen. Zeker wanneer je het al dagelijks een beetje bijhoudt.

Remsporen voorkomen

Vind je het ook altijd een enorm vies gezicht als er remsporen in de pot zitten? Zeker wanneer deze heel hardnekkig zijn of wanneer de persoon voor je niet even een borstel door de pot heeft gehaald? Leer jezelf en anderen binnen het gezin dan aan om voordat ze een grote boodschap gaan doen, eerst een aantal papiertjes in de pot te leggen. Op die manier komt de ontlasting op het papier terecht en spoelt het uiteindelijk eenvoudig weg. Geen remsporen en een stuk minder werk.

Doe altijd de deksel op de pot

Hier bestaan nog wel eens wat discussies over. Want wat is nu beter? De deksel op de pot of deze gewoon open laten staan? Naast dat het er misschien prettiger uitziet om de deksel op de pot te houden, heeft dit ook nog een andere functie. Wanneer je de deksel namelijk niet op de pot plaatst zodra je gaat doorspoelen, sproeien ook de bacteriën alle kanten op. Deze kun je met het oog niet zien, maar zijn er wel degelijk. Het is daarom hygiënischer om de deksel op de pot te doen voordat je doorspoelt.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *