fbpx

Wachtwoord van iCloud vergeten, wat nu?

Via iCloud kan je je contactpersonen en foto’s opslaan tot je verloren iPhone traceren. Stel dat je je iCloud wachtwoord verloren bent, dan verlies je dus plots toegang tot heel wat belangrijke informatie die vanop je iPhone of iPad bewaard wordt. Ben je zelf je wachtwoord vergeten? Panikeer dan niet meteen, want er is er gelukkig een methode om opnieuw toegang tot je account te bekomen:

1) Wachtwoord vergeten

Ga naar https://www.icloud.com. Helemaal rechts onderaan op het inlog scherm zal je een link zien: “ID of wachtwoord vergeten”, dat is de link die we nodig hebben.

icloud wachtwoord vergeten 1

2) Vul Apple ID in

We gaan ons wachtwoord nu opnieuw instellen. Vul je Apple ID, dat is het emailadres waaraan je iCloud gegevens en ook je App Store gekoppeld zijn. (Vb. jenaam@hotmail.com)

icloud wachtwoord vergeten 2

3) Kies methode

Je kan kiezen uit 2 methodes om je identiteit te controleren en vervolgens je wachtwoord te herstellen: Per e-mail of via veiligheidsvragen. Wij gaan in dit voorbeeld verder met de e-mailverificatie.

icloud wachtwoord vergeten 3

4) Link in e-mail

Klik op de link in de e-mail die je ontvangt van Apple om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Deze link blijft slechts 3 uur geldig dus je dient er wel wat vaart achter te zetten.

icloud wachtwoord vergeten 4

5) Kies nieuw wachtwoord

Voer twee maal het nieuwe wachtwoord in dat je wenst en klik op Wachtwoord opnieuw instellen. Je wachtwoord van iCloud is meteen nadien gewijzigd.

icloud wachtwoord vergeten 5

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

7 gedachten over “Wachtwoord van iCloud vergeten, wat nu?”

 1. Hallo mij iphone is geformateerd en ik weet mij icloud gegevens niet meer probeer inte vullen maar word niet herkend
  fotos van mij kinderen staan erop alles is weg 🙁

  1. Hallo Colak,

   Zoals aangegeven in het artikel kan je een e-mail laten verzenden door Apple naar je eigen emailadres om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Let er wel op dat je 1) hetzelfde e-mailadres gebruikt als waarmee het iCloud account geregistreerd staat en 2) dat je ook je spam mails checkt.

 2. Reinder Koornstra

  Mijne Heren,
  Ik blijk opeens een iCloud abonnement te hebben, en wordt nu regelmatig gemaand in te loggen, maar ik heb geen wachtwoord. Ook nooit gehad, bij mijn beste weten.
  Nu probeer ik van alles, maar ik kom nergens in. Ik hoop dat U mij verder kunt helpen.

 3. Patrick Van Overloop

  Aan Johan,
  Als ik het dus goed begrijp, is het wachtwoord dat je nodig hebt om een iCloud mail account aan te maken op een GSM (Samsung) hetzelfde als je Apple ID wachtwoord. Of niet? Ik wil dus een iCloud mail account aanmaken op een GSM en het toestel vraagt naar het wachtwoord.

 4. corinne vanden baviere

  Hallo,

  Ik kan geen apps meer kopen of bekijken want ben wachtwoord kwijt. Het instellen lukt me echt niet, al alles geprobeerd.
  Wat nu ?

  Corinne vanden baviere

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *