fbpx

Zo vind je snel de goedkoopste energieleverancier 

Het loont om regelmatig te zoeken naar een goedkopere aanbieder van stroom, verzekeringen en bijvoorbeeld televisie, internet en mobiele telefonie. Doorgaans worden deze diensten eenmalig afgenomen en vervolgens meerdere jaren achtereen stilzwijgend verlengd. Dat is zonde! Je huidige contract voor energie vergelijken met het aanbod bij andere leveranciers kan al snel een besparing van tientallen euro’s op jaarbasis opleveren. Daar komt bij dat het vergelijken van het aanbod van energieleveranciers niet ingewikkeld hoeft te zijn. Er zijn verschillende websites die je hierbij helpen. Op basis van de vergelijking van zo’n website kun je vaak direct een nieuw contract afsluiten. Wel zo makkelijk! 

Vergelijk energieprijzen eenvoudig via een online tool 

Vergelijk energieprijzen, maar bijvoorbeeld ook verzekeringen snel en gemakkelijk via een online tool. Bij zo’n tool voer je vooraf in welke vorm(en) van energie je gebruikt, alleen gas, alleen elektra of een combinatie van allebei. Je wordt daarnaast gevraagd hoe je gezin is samengesteld en in wat voor type woning je woont. Op basis van deze gegevens wordt een inschatting gemaakt van je verbruik op jaarbasis. Weet je exact wat je jaarlijks verbruikt? In dat geval kun je dit invullen; het zorgt voor de meest betrouwbare vergelijking van het aanbod bij verschillende leveranciers. Alles ingevuld? De tool vertelt je vervolgens binnen een minuut wat de beste deal voor jouw huishouden is. 

Onzekerheid over de energieprijzen komende tijd 

De energietarieven voor gas en stroom zijn de laatste maanden erg volatiel. In die zin, dat ze per maand fors kunnen verschillen. Het maakt dat veel consumenten enigszins huiverig zijn voor het afsluiten van langlopende contracten. Door te kiezen voor een één- of tweejarig contract, heeft men de mogelijkheid om volgend jaar opnieuw over te stappen en daarmee te profiteren van een verlaging in de tarieven. Zou je nu voor een contract voor drie jaar kiezen, dan loop je het risico zeker twee jaar te veel te betalen voor je energieverbruik. Logischerwijs geldt dit ook andersom. 

Energie besparen met zonnepanelen 

Naast de mogelijkheid om over te stappen naar een andere energieleverancier, kan het interessant zijn om een investering in zonnepanelen te overwegen. Een combinatie van allebei maakt dat je de investering in zonnepanelen snel terugverdiend hebt. Overigens geldt dat in de afgelopen jaren het gemiddelde rendement van zonnepanelen fors verbeterd is. Het maakt dat de terugverdientijd in algemene zin al sterk afgenomen is. Zeker in combinatie met de hoge energieprijzen van de afgelopen wintermaanden. 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *