fbpx

Hoe werkt Booking.com voor hotels en verhuurders?

Wil je graag partner worden van Booking.com? Dit kan door je hotel, accommodatie of vakantiewoning toe te voegen aan de lijst van bijna 29 miljoen verhuurders die Booking momenteel telt. Als je je afvraagt hoe dit in zijn werk gaat, dan zit je hier goed. We proberen hieronder zo helder mogelijk uit te leggen hoe het in zijn werk gaat.

Businessmodel Booking.com

Booking.com B.V. biedt online reserveringsdiensten aan. Booking handelt als tussenpersoon tussen de gasten enerzijds die een accommodatie willen reserveren en het hotel, accommodatie, vakantie- of tijdelijke woning anderzijds. Dit businessmodel is ook bekend als het “agency model”.

Hierbij is het belangrijk om te weten dat de overeenkomst rechtstreeks gemaakt wordt tussen de verhuurder (jij dus) en de gast. Booking.com is dus geen contractant in de transactie tussen de accommodatie en de gast (helemaal anders dan de andere website voor online reserveringen!). Wat er dus ook op neerkomt dat je zelf nog steeds de volledige controle heeft over bijvoorbeeld prijzen en beschikbaarheid. Ook algemene voorwaarden, huisregels en dergelijke blijven volledig in jouw handen.

Verdienmodel Booking.Com

Hoe verdient Booking.com hier nu dan aan hoor ik je afvragen. Door het ontvangen van een commissie. Als je met Booking.com in zee gaat, dan sluit je een overeenkomst af met hen voor het gebruik van het online reserveringsplatform en je betaalt Booking een vastgestelde commissie over alle bevestigde verblijven, niet-terugbetaalbare en gedeeltelijk niet-terugbetaalbare reserveringen (via Booking.com afgesloten). Maandelijks stuurt Booking dan een factuur met daar de specificaties van de te betalen commissies.

Het commissiepercentage verschilt trouwens per land en van het type accommodatie.. Het commissiepercentage ligt tussen de 10% en 25%.

De commissie is het dan meteen ook het enige waaraan Booking.com zal verdienen. Er wordt niets toegevoegd aan de door jou opgegeven prijzen. Met andere woorden, je betaalt enkel en alleen voor de klanten die door Booking.com worden aangebracht. Er zijn geen marketingkosten of abonnementskosten.

Hoe registreren met je accommodatie?

Open de website van Booking.com via onderstaande button.

OPEN HIER DE WEBSITE >

Je kan nu eenvoudig registreren door je naam en email in te vullen in het invulkadertje aan de rechterkant. Als welkomstgeschenkje hoef je geen commissie te betalen over de 5 eerste boekingen die via Booking.com worden gedaan. Succes!

Met dank aan: booking.com

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *