fbpx

Hoe naar Frankrijk bellen vanuit België?

Heb je vrienden of familie in Frankrijk? Dan krijg je wellicht een Frans nummer mee en vraag je je af hoe je hen nu moet bellen vanuit Nederland of België. Om naar Frankrijk te bellen gebruik je het landnummer +0033 & 9 cijfers. Daarmee weet je wel nog niet alles. We geven hieronder een voorbeeld mee van hoe je naar Frankrijk kan telefoneren:

Stap 1

We nemen het telefoonnummer van een AXA kantoor in Parijs als voorbeeld. Het nummer dat op de website van het filiaal staat is: 01 43 70 04 09

Stap 2

De 01 wil zeggen dat het de zone van Parijs betreft. Wat we nu doen is de 0 van het zonenummer eraf halen, waardoor we nog 1 43 70 04 09 over houden.

Stap 3

Vervolgens plaatsen we 0033 (het landnummer van Frankrijk) ervoor. Als we nu bellen naar 0033 1 43 70 04 09 komen we rechtstreeks uit bij het AXA kantoor in Parijs.

Zoek je iemand in Frankrijk?

Op http://www.pagesjaunes.fr/pagesblanches vind je een witte gids met Franse telefoonnummers terug.

Tip: doe je voordeel met Orange!

Wil je voordelig bellen én surfen tegelijkertijd? Check dan zeker de verschillende abonnementen van Orange. Ze geven nu 50% korting op de eerste drie maanden. Want bellen via het internet is natuurlijk ook een optie door bijvoorbeeld gebruik te maken van WhatsApp. Je vindt de overzichtspagina hier: voordelige abonnementen Orange.

Zonenummers

We geven een overzicht mee van de belangrijkste zonenummers van grote steden in Frankrijk mee. Zo weet je al wat je meteen achter de 0033 moet plaatsen als het over een vast nummer gaat:
Parijs 1
Le Havre 2
Nantes 2
Calais 3
Lille 3
Nancy 3
Strasbourg 3
Troyes 3
Cannes 4
Lyon 4
Marseille 4
Bordeaux 5
Lourdes 5
Toulouse 5
Corsica (schiereiland) 495
The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *