fbpx

Hoe een gepersonaliseerde nummerplaat aanvragen?

Een eigen nummerplaat als 9-BMW-999… Het heeft wel iets! Maar hoe kom je aan een gepersonaliseerde nummerplaat in België? En wat is de prijs daarvan?

Stap 1: Voorzie het nodige budget
Een gepersonaliseerde nummerplaat heb je niet voor een appel en een ei. Je telt hiervoor namelijk 1.000€ neer, bereid je daar dus op voor.

Stap 2: Kies je perso nummerplaat en check of ze nog vrij is
Stel je de vraag hoe je je nummerplaat eruit wil laten zien. Noem je bijvoorbeeld Bob en ben je een grote fan van James Bond, dan zou de nummerplaat 9-BOB-007 een mooie optie kunnen vormen.Let er ook op dat voor een gepersonaliseerde nummerplaat een 9 staat en dus geen 1. Ervan uitgaande dat deze optie nog vrij is natuurlijk, want eerst dienen we een mailtje te sturen naar perso.div@mobilit.fgov.be om na te vragen of de gekozen nummerplaat nog beschikbaar is.

Stap 3: Overschrijving naar DIV
Is de nummerplaat nog vrij en wordt dit door DIV bevestigd? Om de nummerplaat te reserveren, zal je van het DIV een overschrijvingsformulier ontvangen om de 1.000€ over te maken.

Stap 4: Vul het inschrijvingsformulier in
Wanneer je je wagen inschrijft en het inschrijvingsformulier invult, dien je dan te vermelden:
In vak X1: Schrijf: “plaat beschikbaar: 9-BOB-007”
In vak X3: Schrijf “Speciale plaat”
In vak X10: Schrijf “Inschrijving onder gepersonaliseerde nummerplaat”
Het is ook aangewezen een bewijs van storting naar het DIV bij te voegen, zo is het dossier compleet.

Stap 5: Zet de procedure via uw verzekeraar verder
Je bezorgt deze documenten aan je verzekeraar en die zal voor jou het nodige werk verrichten om het voertuig in te schrijven en gepersonaliseerde nummerplaat te regelen.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *