fbpx

Hoe word je verliefd?

Heb jij het al eens meegemaakt? Smoorverliefd vanaf de eerste blik. Die instant klik, head over heels meteen vallen voor iemand. Sommigen van jullie horen het nu misschien in Keulen donderen. Want bestaat dat eigenlijk echt ‘liefde op het eerste gezicht’?

Love at first sight? Zeker wel!

De romantisch zielen onder ons zullen volmondig ja knikken. Liefde op het eerste gezicht? “Been there, done that, zeker weten dat liefde op het eerste zicht bestaat!” Ze weten nog perfect hoe ze meteen van hun sokken werden geblazen bij die zoetsappige blik van hun geliefde en zijn nadien nooit gestopt met van die ene persoon te dromen én te houden. Maar is dat werkelijk zo of zien we het allemaal wat rooskleurig achteraf?

Hoe voelt dat liefde op het eerste gezicht?

Jij valt uit de lucht? Laten we dan even beschrijven hoe dat voelt, liefde op het eerste gezicht. De aantrekkingskracht is enorm en jullie weten allebei: dit is iets speciaal. Of jullie dat dan ook uitspreken, dat is iets anders, maar the feels are there! Je bent overrompeld door heftige emoties van verlangen naar deze persoon en krijgt hem of haar niet meer uit je hoofd. Je barst in zweten uit en krijgt een warme glow over je hele lijf als je in elkaars ogen kijkt en hebt een brandend verlangen naar deze persoon.

Wat zegt de wetenschap?

Wanneer we kijken naar de wetenschap, is die iets nuchterder. Die liefde waar we over spreken bij liefde op het eerste gezicht, zijn eerder hormonale opflakkeringen dan echte gefundeerde liefde. Liefde heeft namelijk meer tijd nodig om zich te ontplooien en te stabiliseren dan één oogopslag. Maar die hevige lichamelijke reactie waarbij je hormonen de pan uit rijzen kan dus zeker wel uitmonden in een romance vol passie en liefde. Laat hij op den duur ook zijn geliefde fleshlight voor jou links liggen? En zie jij ook geen andere man meer staan? Dan is jullie liefde op het eerste gezicht uitgegroeid tot ware liefde en intimiteit, koestering en toekomstperspectief samen. En laat die wetenschappers maar zeggen wat ze willen.

Conclusie

Dus wacht nog even voor je je satisfyer meteen vaarwel zegt bij het uitwisselen van één blik. Maar klikt het echt tussen jullie tweetjes dan kunnen die wetenschappers zeggen wat ze willen, als het voor jullie aanvoelt als liefde op het eerste gezicht, dan is dat toch ook gewoon liefde op het eerste gezicht?

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *