fbpx

Hoe beleggen in aandelen?

Wil je je eerste stappen op de beurs zetten? En heb je interesse in aandelen als belegging? Je hoeft geen financieel expert te zijn om succesvol te beleggen. Maar er zijn wel een aantal zaken die je moet weten. Welke dat zijn, ontdek je hieronder.

Risico

Van alle klassieke beleggingsproducten, zijn aandelen diegene die de grootste schommelingen met zich meebrengen. De beurs kent zijn ups en downs, maar in het geval van aandelen kan het ook zo zijn dat een koers naar beneden gaat en zich niet meer herstelt. Dan zit je dus met een verlies. Wil je dus geen al te grote risico’s nemen, dan beleg je beter niet in aandelen.

Spreid je portefeuille

Of je nu belegt in aandelen, obligaties of een beleggingsfonds: het is altijd een verstandig idee om je budget voldoende te spreiden. Spreid het over meerdere aandelen van verschillende bedrijven.

Volg de beurs op de voet

Wil je je geld beleggen, dan is een zekere kennis van de beurs aangeraden. Je kan je laten bijstaan door een financieel expert maar daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast. Wil je zelf beleggen? Wees dan betrokken. Hou voeling met de beurs en volg alle actuele informatie met betrekking tot jouw aandelen. Volg ook op welke andere bedrijven interessant zijn om in te investeren.

Een must-read hierbij is het gratis e-book van Beleggen.com. Hierin leer je hoe je aandelen kunt screenen, waar je ze kan screenen, wat goedkope en dure aandelen zijn, etc. Zelfs ervaren beleggers kunnen hieruit nog tips halen.

E-book Downloaden >

Beleg in de juiste aandelen

Beleggen in aandelen is 1 ding. Maar hoe weet je nu welke aandelen je moet kiezen? Welke bedrijven zijn interessant om aan je portefeuille toe te voegen? Hier geldt hetzelfde advies als hierboven: je kan zelf kiezen in welke aandelen je belegt of je laten bijstaan door een expert. Vaak kiezen beleggers bekende aandelen om in te investeren. Maar een bekende naam staat niet altijd garant voor een goed rendement! Experts analyseren dagelijks de financiële markt, zelfs wereldwijd. Ze zijn dus als geen ander op de hoogte van welke aandelen stijgen en welke dalen.

Vermijd kuddegedrag

Kopieer de massa niet. Het is niet omdat anderen massaal beleggen in bepaalde aandelen, dat deze daarom gaan stijgen. Als belegger moet je soms wat tegendraads doen. Als starter is het net interessant om te beleggen in aandelen die sterke vooruitzichten hebben. Laat je dus leiden door je eigen kennis van de beurs of die van je financieel expert, niet door de massa.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *