fbpx

Hoe beleggen voor starters?

Heb je interesse om een deel van je geld te beleggen maar weet je absoluut niet hoe je hieraan begint? Geen paniek! Geld beleggen is een prima alternatief voor sparen. Want dat brengt helaas niet veel op. Wil je geen risico lopen om geld te verliezen? Laat je dan bijstaan door een bank. Wij leggen hieronder uit waarmee je best rekening houdt als startende belegger.

Waarom beleggen als starter?

Zoals je wellicht al weet, betekent beleggen zoveel als het investeren van je geld in financiële producten, zoals obligaties of aandelen. En dit gebeurt op de beurs. Een deel van je geld beleggen is sowieso geen slecht idee. Beleg wel nooit al je geld, zeker niet als starter!

Ondertussen is de rente op spaarrekeningen al een hele tijd zo goed als nihil. Je spaargeld op de bank brengt dus zo goed als niets op. Toegegeven: beleggen houdt een zeker risico in. Je weet bijvoorbeeld niet of je je centen ooit nog terugziet. Daarom ‘oefen’ je best eerst met een kleine som geld om te zien of het iets voor jou is. Toch kunnen we zeggen dat geld beleggen over het algemeen beter opbrengt dan geld sparen.

Stap naar de bank

Wil je het risico op verlies beperkt houden? Laat je dan bijstaan door je bank. Zeker wanneer je start met beleggen. Bankexperten hebben veel kennis van de beurs en kunnen jou gepast advies geven.

Beleg via websites

Wil je toch liever zelf beleggen? Ga dan online op zoek naar betrouwbare websites die beleggingen aanbieden. Het voordeel hiervan is dat je geen kosten moet betalen aan een financieel adviseur. Wees wel op je hoede wanneer je zelf belegt, zonder kennis van een expert. Houd zeker rekening met onderstaande tips!

Beleg kleine bedragen

Houd het veilig door niet al je spaargeld te beleggen of een hele grote som. Beleg bijvoorbeeld telkens kleine bedragen van 50 à 100 euro.

Wed niet op één paard

Diversifieer. Spreid je te beleggen budget over verschillende ondernemingen. Of beleg in een beleggingsfonds. Hierin zitten verschillende aandelen of obligaties vervat.

Wees geduldig

Net zoals Rome niet op 1 dag werd gebouwd, zo zal je wellicht ook niet op 1 dag rijk worden. Zie beleggen als een duurzame investering in je toekomst. Hou er rekening mee dat de beurs schommelt en het dus geen ramp is dat je als starter een belegging hebt die in waarde daalt. Je aandelen of obligaties zullen zich op lange termijn wel herstellen.

Gratis tips!

Wil je zelf ook een geld verdienen met aandelen dan is het gratis e-book van Beleggen.com zeer interessante materie om door te nemen. Je kan het hier downloaden. In dit e-book (= een pdf document dat je kan downloaden) worden diverse zaken uitgelicht en besproken:

  • goedkope van dure aandelen onderscheiden
  • op welke websites je aandelen kunt screenen
  • Hoe rendement verhogen en risico verlagen
  • Hoe leren van de beste beleggers

Een must-read als je succesvol wilt zijn op de beurs!

NU LEREN BELEGGEN >
The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *