fbpx

Hoe bouw ik een betere band op met mijn schoonfamilie?

Veel mensen vinden het soms lastig om hun schoonfamilie te bezoeken. Ik kan daar gelukkig niet over meespreken. Toch hoor ik het dikwijls in mijn vriendenkring terug. Redenen zijn er te over: omdat ze zich er niet zo thuis voelen, of omdat er van een van beide kanten afkeuring is, ze voelen zich niet goed genoeg, etcetera. Het (voor beide kanten) soms best confronterend zijn. Daarom heb ik even enkele interessante weetjes/hulpmiddeltjes op een rijtje gezet om de band met je schoonfamilie op te bouwen. Garantie op succes kan ik je niet beloven maar het kan wel de moeite waard zijn om te proberen!

Eten

Het werkt altijd om met elkaar te gaan eten. Zo sta je op gelijke voet met elkaar en kun je rustig bepaalde zaken bespreken. Het hoeft niet eens over hele bijzondere zaken te gaan, maar gewoon over koetjes en kalfjes. Zo leer je elkaar beter kennen en zorg je ervoor dat je elkaar beter kunt begrijpen. Dit is een van de belangrijkste zaken om een band op te bouwen met je (schoon)familie. Doordat jullie elkaar beter gaan begrijpen, respecteren jullie sneller elkaars keuzes. En die worden hierdoor misschien nog wel beïnvloed ook. Een leuke manier om samen te eten is gourmetten. Hierbij kan iedereen zelf kiezen wat hij of zij wil eten. Zo is er voor ieder iets wat diegene lust. Daarnaast ben je hiermee best wel even bezig, vaak wel 2 uur. Hierdoor raak je vanzelf aan de praat en zorg je ervoor dat je elkaar beter leert kennen. Extra tip: bereid in je hoofd al enkele topics voor om over te praten als het gesprek dreigt stil te vallen. You never know!

Uitjes

Als je vriend(in) het vervelend vind om bij je ouders op bezoek te gaan kun je er ook voor kiezen om dit op een neutrale locatie te doen. Neem je ouders en je vriend(in) mee naar het strand en ga daar een rondje over de boulevard lopen en koop bijvoorbeeld een ijsje (weer eten ;-)), of ga daarna op het terras zitten. Zo zorg je er een beetje subtiel voor dat ze met elkaar in gesprek gaan. Je kunt dit blijven doen totdat ze elkaar beter kennen of dat diegene niet meer zegt dat hij/zij niet mee wilt.

Andere tips

Andere tips om de band te verbeteren zijn bijvoorbeeld; zorg ervoor dat als je een broer of zus van dezelfde leeftijd als je vriend(in) deze op een positieve manier met hem of haar omgaat. Zo laat je via je broer of zus zien dat het gewaardeerd wordt dat hij/zij de nieuwe liefde is. Ook kun je met je broer of zus afspreken dat ze jullie meenemen naar leuke activiteiten zoals een festival, stappen een terrasje noem maar op. Hierdoor voelt je vriend(in) zich in ieder geval sneller op gemak bij jou broers en zussen en zal de band met de schoonouders ook wel sneller goed worden. En mocht dit nou niet gebeuren, geen paniek het komt vanzelf wel!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *