fbpx

Hoe CR2 (RAW) bestanden openen?

Een CR2 (Canon Raw versie 2) bestand is een RAW bestand dat werd gecreëerd met een digitale camera van Canon. Heb je nog een oude Canon camera, dan heeft het bestand een CRW extensie in plaats van CR2.

Een CR2 bevat veel meer informatie dan een .JPEG bestand (lees: alle ruwe data & instellingen), maar zal daardoor ook een pak zwaarder zijn dan het standaard foto formaat.

Ontving je zelf een PSD bestand per mail of kwam je het ergens tegen, dan hebben wij 3 manieren voor jou getest om het te openen:

1) Irfanview (gratis)

Irfanview is één van de meest populaire Photo Editors ter wereld die bestaat. Je kan Irfanview hier gratis downloaden.

Je hoeft enkel het programma te installeren en je kan meteen nadien het CR2 bestand openen en (beperkt) bewerken.

cr2 bestand openen 1

2) CR2 Viewer (gratis)

Op http://cr2viewer.com/ kan je onder Download gratis het programma CR2 viewer downloaden om dit type bestanden te bekijken. Je kan er foto’s mee zoomen, roteren en converteren naar andere bestandsindelingen (.jpg, .bmp, .tiff, .png en .gif)

cr2 bestand openen 2

3) Photoshop (betalend)

Als je Adobe Photoshop hebt, dan kan je meteen zonder problemen een CR2 bestand openen én bewerken. Adobe Photoshop is weliswaar een betalend programma in het leven geroepen voor designers en fotografen.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *