fbpx

Hoe MKV bestanden openen op pc?

Ontving je per e-mail een .flv bestand of kwam je het ergens tegen op een netwerk? Dan vraag je je wellicht af wat het is en hoe je het kan openen. We proberen je hierop een duidelijk antwoord te bezorgen.

Een MKV (=MatrosKa Video File) bestand is in tegenstelling tot wat je zou denken geen video of audio bestand, maar eigenlijk een Multimedia Container bestand. Concreet betekent dit dat men in 1 container een audio, ondertitel en video bestand kan steken die samen moeten afgespeeld worden.

Belangrijk: Je zal merken dat je bijvoorbeeld met Windows Media Player een MKV standaard niet kan openen (tenzij je gaat werken met codecs, maar dat is voor de doorsnee internetgebruiker nogal vergezocht). Als je van iemand een MKV bestand ontving, is dit naar onze ervaring de beste manier om een .MKV bestand af te spelen:

Stap 1

Zet het .MKV bestand op je bureaublad.

mkv bestand openen 1

Stap 2

De VLC Media Player is volgens ons de beste manier om een MKV bestand af te spelen. Download en installeer gratis de VLC Media Player vanop de officiële site. (Af en toe blijkt de server van de officiële ontwikkelaar plat te liggen – je kan de VLC media player ook veilig downloaden via Softonic)

mkv bestand openen 2

Stap 3

Klik daarna rechts op het MKV bestand > Openen met > VLC Media Player.

mkv bestand openen 3

Stap 4

Het filmpje of audio fragment begint zich meteen af te spelen in de VLC Media Player.

mkv bestand openen 4

Alternatief

Ook op de officiële site van Mastroska, de oorspronkelijke ontwikkelaar van MKV bestanden, zijn er verschillende players te vinden voor verscheidene besturingssystemen, al hebben we deze wel niet zelf uitgetest. Mocht de VLC media player voor jou geen oplossing bieden, kan je nog altijd daar een kijkje nemen.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *