fbpx

Hoe creëer je de beste en snelste beautyroutine?

Opstaan in de winter is altijd veel lastiger dan in de zomer. Het is enorm koud en donker buiten en je ligt nog zo heerlijk onder die warme dekens. Daardoor ben je niet de enige die zich in de winter graag nog eens omdraait en een half uurtje extra verder slaapt. Helaas betekent dit ook dat er tijd ontbreekt voor het doen van andere dingen. Denk bijvoorbeeld aan uitgebalanceerd ontbijten, maar ook – heel belangrijk – aan een goede beautyroutine. En een beautyroutine is belangrijk. Het is noodzakelijk om je lichaam goed te verzorgen én het geeft je ook nog eens een veel fijner gevoel wanneer je op pad gaat.

Gelukkig hoeft dat half uurtje extra slaap ook helemaal niet te betekenen dat je minder tijd zal hebben voor uiterlijke verzorging. Als je dit op de juiste manier aanpakt, dan kan een beautyroutine eigenlijk altijd. Of je nu 5 minuten, 30 minuten of een heel uur hebt. Met de volgende tips creëer jij met gemak de beste en snelste beautyroutine, zodat langer blijven slapen tegenwoordig standaard wordt.

Snelle ochtendroutine en lange avondroutine

Het is uiteraard niet alleen belangrijk om in de ochtend aandacht te besteden aan je uiterlijk. Ook in de avond. Juist in de avond zouden we bijna zeggen. Dan heeft het lichaam immers de meeste invloeden van buitenaf gekend. Zat je huid wellicht onder de make-up. In plaats van in de ochtend extra veel tijd aan de huid te besteden, kan dit dan ook beter in de avond gedaan worden. Bovendien creëer je zo ook een rustmomentje voor jezelf. Eventjes douchen, vervolgens de producten van Caudalie gebruiken en genieten van het moment zelf. Evens niets hoeven. Enkel ontspannen en je gereed maken voor bed. Als je in de avond je tijd neemt, betekent dit minder werk in de ochtend.

Permanente make-up

Ben je iemand die echt niet zonder make-up over straat wilt? Hier heel veel belang aan hecht en iedere ochtend zo een uur bezig is om alles er goed op te krijgen? Dan kun je héél veel tijd besparen door permanente make-up te gebruiken. Hierbij zijn je wenkbrauwen en ogen vaak al geheel gedaan. Er zijn zelfs mensen die een permanent kleurtje op de lippen hebben. Dat betekent dat je bijvoorbeeld enkel nog wat foundation hoeft te gebruiken. Zo is je dagelijkse make-up zo gepiept.

Zorg enkel voor een paar eyecatchers

Heb je je enorm verslapen en eigenlijk geen tijd voor je ochtendroutine? Dan is het goed om keuzes te maken. Welke dingen zorgen er direct voor dat je er verzorgder uitziet? Denk bijvoorbeeld aan felgekleurde lippenstift of mooie oog make-up. Kies voor hetgeen wat jouw gezicht direct dé wauw-factor geeft. Dan lijkt het alsof je als vanouds heel veel tijd en aandacht in je make-up hebt gestoken, terwijl je eigenlijk veel minder dan normaal hebt  gedaan. Dat is de kracht van illusie! Wellicht kun je zo in de toekomst ook eenvoudiger tijd besparen.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *