fbpx

Hoe de beste autoverzekering vinden?

Ben je zo’n geluksvogel die een bedrijfswagen bezit? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over de administratieve rompslomp die daarbij hoort, zoals verzekeringen. Beschik je over een privéwagen? Dan is een goede autoverzekering een absolute must. Maar hoe vind je nu de beste autoverzekering? Lees snel verder!

Wat is de beste autoverzekering?

De beste autoverzekering is voor iedereen verschillend. Zo zal jouw beste autoverzekering niet dezelfde zijn als die van jouw buurman. Er moet namelijk rekening gehouden worden met een aantal factoren zoals het type wagen, de waarde van de wagen, de sterkte van de motor, jouw leeftijd, je schadeverleden enz. Verder wil je misschien een omniumverzekering die alles dekt, of net de goedkoopste.

Soorten autoverzekering

Weet je niet helemaal zeker welk soort autoverzekering je moet nemen? Bekijk hieronder de verschillende soorten.

Autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid

Dit is een verplichte autoverzekering in België. Ze dekt alle lichamelijke en materiële schade die een derde oploopt in geval van een ongeval waar jij in fout bent. Dit zijn bijvoorbeeld medische kosten of kosten voor arbeidsongeschiktheid.

Kleine omnium

Deze verzekering verzekert je wagen o.a. tegen brand, glasbreuk en diefstal.

Full omnium

De grote omnium dekt alles wat een kleine omnium dekt maar biedt een nog completere bescherming aan. Ben jij bijvoorbeeld in fout tijdens een ongeval dat je veroorzaakt met je wagen, dan dekt een full omnium ook de schade aan jouw eigen wagen. Ook wanneer je schade berokkent aan je wagen door bijvoorbeeld tegen een paaltje te rijden, dekt de full omniumverzekering die schade.

Kilometerverzekering

Je hebt ongetwijfeld al vaak gehoord van de kilometerverzekering van Corona Direct. Bij deze verzekering betaal je enkel voor je gereden kilometers. Hoe minder kilometers je jaarlijks aflegt, hoe lager je premie dus zal zijn. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook. Volgens Corona Direct zou 90% van de Belgen gebaat zijn bij een kilometerverzekering, omdat ze nu tot het dubbele betalen voor hun reguliere autoverzekering.

Is dit dan de beste autoverzekering? Dat hangt natuurlijk af van je persoonlijke situatie. Maar wanneer je geen tienduizenden kilometers per jaar aflegt, is de kans groot dat je goedkoper af bent met de kilometerverzekering van Corona Direct, dan met een gewone en duurdere autoverzekering.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *